På begäran – planritning över vårt hus

Planritning

På begäran efter gårdagens inlägg tänkte jag idag visa er planritningen över vårt hus. Ni är många som skriver i kommentarsfältet och mejlar mig och undrar hur allt hänger ihop. Detta kanske kan ge er en bättre överblick.

Planritning nedervåningen

Det är i allrummet vi har våra svartvitrandiga Howardsoffor och jag mitt hemmakontor. Så kallat Salongen eller vårt Mad Men rum. Hihi… Att ha vägg mellan allrum och vardagsrum är vi mycket nöjda med. Dessutom är det ”splitlevel” (nivårskillnad) ner mot allrummet. Så terrassen och allrummet gifter sig fint med varandra.

I vardagsrummet har vi vårt tvrum och på väggen mot köket hänger tv:n för er som undrade det.

Planritning övre våning

På vår ovanvåning har maken och jag det stora sovrummet med havsutsikt. Charlie har det större mot trädgården och Celine det lit mindre sin vätter mot gatan.Min walk-in-closet är klädkammaren som är ansluten till vårt stora sovrum. I lilla klädkammaren har Jonas sin garderob.

Så, så ser det alltså ut här hemma. Hoppas ni fått lite bättre överblick ni som undrat! Jag gillar verkligen planlösningen och det som vi nu gjort är att inrett tvättstuga i källaren som inte är med här.

Idag kom jag till dagis och hade missat att det var studiedag. Gah… hade skrivit upp så ordentligt ordet förskola men trodde det betydde Charlie förskoleklass som är ledig på torsdag. Så idag är det lilltullan och jag som myser hemma. Tur man är egenföretagare och inte hade något möte inbokat!

Förresten missa inte att mina kollegor här på kontoret Dukatbord (en av Sveriges största glas och porslin nätbutiker) börjar sin lagerförsäljning idag!

Var: Landskronvägen 18, Helsingborg.

När:
Tisdag 16-19
Onsdag 10-13
Torsdag16-19

Med serviser och inredning från välkända och handplockade varumärken. Shoppa kan du även göra i Dukatbords nätbutik . Skynda och fynda! Perfekt att fixa studentpresenten, bröllop och annat inför sommaren.

Kram på er,
Jannice

,

.

 

 1. Hej!
  Tack för din fräscha blogg med fina bilder och kloka ord! Snyggt helt enkelt. Jag undrar vad det är för program du har använt till din planritning?
  Bästa hälsningar Åsa Tyyni (aukt Feng shui konsult nr 5 från Add feng shui, Öckerö hösten 2007 🙂 :))

 2. Hej!
  Va kul att se planritningen!
  Nu får man liksom en helhetsbild över ert fina
  hus. Finns De nåt du skulle vilja ändra på?
  Om du skulle bygga ett nytt hus, hur skulle se se ut? Funkis, gammal stil?
  Vore kul att höra! Skulle även veta vilka saker du tycker är absolut viktigast i ett hus och då menar jag typ mer estetiska och funktionella saker ur ett feng shui syn sätt..

  Visst kan planritningar va lite missvisande ibland?
  Tänker på när man kollat på hus på hemmet och sedan ser det i verkligheten..
  Det överensstämmer inte alltid! De tycker jag är trist! Att man kan bli lurad.

  Ha de gott!
  Med vänlig hälsning,/ Alex

  1. Hej! Som du också såg har jag besvarat några av dina frågor redan i texten 😉 men definitivt ska jag göra ett inlägg om vad som är viktigt. Kram Jannice

 3. Sorry.
  Läste lite snabbt. Ser att du redan svarat på en av mina frågor..
  Ibland tittar man först på bilderna.. Och mindre på texten
  Som sagt jag vet nu vad du vill ändra på.. Men om
  Du har tid och lust får du gärna svara på de anta frågorna!
  Tack tack..

 4. Så fint! Jag gillar väggen i hallen med alla foton + den svarta byrån man skymtar längre fram. Var har du köpt byrån?

  Låter trevligt med Stockholm. Själv är jag på konferens i Götet.

  Kram
  Annette

 5. Tusen tack, äntligen förstår jag hur rummen hänger ihop med varandra. Så mysigt hus ni har och vilken härlig inspiration!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..