Nationaldagsfirande och några enkla men magiskt goda recept

Nationaldag!

Lite bilder från gårdagens Nationaldagsfirande med vänner här hemma hos oss. Jag hade dukat med servisen Ostindia från Rörstrand en klassiker så här på sommaren. De vackra glasen är från Holmegaard och kollektionen heter Cabernet och är faktiskt nersatta hos Royal Design.

Den här blomsterskålen har jag haft så mycket användning av. Perfekt med hyacinter på julen, påskliljor till påsk och nu blomster från trädgården. Gillar att den är låg så man ser varandra när man sitter och äter. Den är också från Holmegaard.

Vi bjöd på en fantastiskt god förrätt som jag hittade på (första bilden). Jag gjorde små rårakor. La på kallrökt lax och sedan smälte jag smör som jag blandade i kapris och dill, och ringlade sedan över rätten. Gud så gott och enkelt! Tips för sommarens kalas!

Tog min blus från HM som är sommarfräsch, sval och skön. Kombinerade den till ett par culottejeans.

Ett annat tips som är enkelt och lite lyxigare till  välkomstdrinken är att duka upp  lite extra fina knapriga lättsaltade lantchips, och göra en röra på crem fraich, fint hackad rödlök, löjrom och lite dill. Enkelt och magiskt gott. Serveras med som här, Aperol eller med bubbel.

Aperol

3 delar prosecco (mousserande vin)
2 delar Aperol
1 del soda
apelsinskiva och jordgubbar

 

Charlies gudfar och min väninna Jeanette, tillika revisor och styrelseledamot i bolaget. Som också fick för sig att det skulle badas… Så hon och barnen badade. Jag tog bilder och tittade på. Det är lite så jag jobbar. Hehe…

Ännu en fantastisk dag med solsken och middag ute. Så härligt! Nu gäller det att jobba undan här. Idag är Charlie hemma då skolan är stängd pga studiedag. Så snart ska vi ut och göra lite Add Simplicity ärenden men först ska vi ha lite 11 kaffe. Det har man ju på jobb. Hihi…

Kram på er,
Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity 

.

.

 

 1. Du har det så fint 🙂 Planerar du någon föreläsning om Feng shui i trädgården? Läser till trädgårdsarkitekt och är väldigt intresserad av Feng shui. Hade tänkt läsa nån kurs men svårt att hitta med just den inriktningen :/ Undrar även om nagellacket som du har på en bild på Instagram för nån vecka sedan, typ korall/ orange. Vad är det för märke och färg? Så fint och somrigt 🙂 Hälsningar Victoria

 2. Hej! Du har det så fint 🙂 Planerar du någon föreläsning om Feng shui i trädgården? Läser till trädgårdsarkitekt och är väldigt intresserad av Feng shui. Hade tänkt läsa nån kurs men svårt att hitta med just den inriktningen :/ Undrar även om nagellacket som du har på en bild på Instagram för nån vecka sedan, typ korall/ orange. Vad är det för märke och färg? Så fint och somrigt 🙂 Hälsningar Victoria

 3. Hej Jannice,

  Ni såg ut att ha en riktigt härlig dag. Jag har en fråga om något annat, håller på att renovera hus och ska inreda min fyraårings rum. Det är inte jättestort och jag funderar på en våningssäng för det har han alltid uppskattat att få sova i när vi varit iväg på äventyr. Men, det känns inte helt rätt ur feng shui-perspektivet.. Han älskar att mysa och läsa böcker, så det är det jag tänkt att utrymmet under sängen kan användas till. Vad tror du? Kan det vara nåt eller ska han få hålla sig till att sova nere på marken? Han har alltid sovit väldigt oroligt, så jag har stora förhoppningar om att det ska vända i nya huset och rummet….

  Önskar dig en trevlig helg! 🌸
  Hälsningar Elin

  1. Det viktigaste är kraftpostionen. så han har utsikt över rummets fönster och dörrar… kram

 4. Hej Jannice!
  Vilken vacker dukning – jag har själv Ostindia-servisen och tyckte dina Cabernetglas var väldigt eleganta – minns du vilka storlekar du har på glasen? Är det ett rödvin och ett vitvins-glas?

  Må så gott.
  /Lisa

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..