Helgens Feng Shui tips

Helgens feng shui tips de fem elementen

.

Fredag igen och dags för helgens Feng Shui tips. Denna helg tänkte jag att vi skulle inreda utefter de 5 elementen! Börja med ett rum du känner obalans, analysera de 5 elementen (du har en lathund här). Notera sedan vad som fattas och sätt in det elementet/en. Märk skillnaden! Den här bilden är gammal från vårt allrum men den förklarar bra vad jag menar. Här satte jag in cerise syrener och tände ett ljus. Utan syrenerna och ljuset hade eldelementet saknats.

Kan ni dela upp vårt vardagsrum i alla element? Tänk färg till att börja med färg (men försök även med form, material).

SVAR:

 • Jord i skänken, mattan och de fyrkantiga formerna på tavlorna.
 • Vatten i färgen på bordet, svarta detaljer som exempelvis lampskärmar och kudde. Glasvasen tillhör vatten.
 • Trä, växterna och den randiga soffan.
 • Metall i runda formerna och i lampfötterna. Samt krukorna som är vita.
 • Eld i syrenarnas färg (cerise är så pass skarp att den blir eld). Eld även i det tända ljuset. När lamporna är tända tillkommer ytterligare ett eldelement.

Önskar er en fin fredag och trevlig helg! Här laddar vi upp för ytterligare en fest!

Kram på er,
Jannice

Bild: Jannice Wistrand, Add Simplicity 

.

 

.

 

 1. Tack för en fin blogg!
  Jag har läst en del i böcker om feng shui och en aspekt som jag inte hittat ngt om, och som man kanske kan önska ett inlägg om här, är hur man bäst ska tänka om man bor litet. Exv i en etta i Sthlm innerstad. Jag antar att man då får tänka i olika ”delar” av rummet. Eller finns det ngt extra att tänka på då när rummets delar lätt flyter ihop?

  1. Tänk det som en helhet… varsamma toner och övergångar på färgerna… inte för mkt olika, försök att möblera med skönt flow och öka på chi genom ljusa färger för att det ska ”lätta” och bli bra energier. kram jannice

 2. Hejsan!

  Jag har en fråga jag klurar på, hoppas du kan hjälpa mig med den. Jag har nyss läst lathunden för de olika elementen. – Men hur tänker man när det blir två saker.. Exempelvis så har vi ljus pastellgrön pärlspont på väggen. Ska jag tänka efter ränderna eller den grönafärgen (eller både och) när jag tänker vilka element jag själv har i köket? Hur gör man om en sak innehåller* två eller fler element?

  1. I ditt fall blir båda trä 😉 Men färg går alltid före form så se till att ha alla element representerade och balansera upp dem med varandra. kram jannice

 3. Hej!
  Vilken bok om feng shui skulle du rekommendera?
  Har du skrivit någon bok(vet inte om jag har missat det). om inte tycker jag du skulle göra det.eller ett häfte som var lätt att ta fram och kolla i.
  Förstår att många kollar bloggen,men skulle vara kul att ha allt på ett ställe.
  Tack för en otroligt bra och inspirerande blogg.
  Ha en härlig solig helg/Malin

  1. Hej! tack för tips om allt samlat.. jag håller på att skriver… annars leva med feng Shui av Agneta Nyholm Winqvist

 4. Det fungerar inte att klicka på länken till lathunden om de 5 elementen? Jag får error och sidan kan inte hittas.. kan jag hitta den någon annanstans?

 5. Hej, jag har ett badrum med mörkblå klinker på golv och vitt kakel på väggarna samt en pelare med blå mosaik. Badrumsskåpen är vita med silvermetall beslag. Vitt badkar och vitt handfat med vit bänkskiva. Hur ska jag tänka för att balansera? Ett svårt rum, jag får inte till det. /Åsa

  1. In med mörkbrunt trä… korgar osv. blir finast! Använd dig även av gröna växter. så blir det toppen.

 6. Hej:) och tack för härlig inspiration i både blogg och podd🤗 Jag har en fundering som jag hoppas du kan hjälpa mej med… jag bor i ett suterränghus byggt 1969 och det är målat i en starkt gul färg och suterrängdelen är halva trä och halva grund (målat i en grå kulör) dessutom har vi en liten timrad stuga på gården (brun) . Jag skulle vilja måla dessa i en enhetlig kulör men har så svår att välja och vet inte vad som blir snyggt…. har du nåt bra tips? 😊✊️Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..