Vårt vardagsrum, möblering och planritning

Add Simplicity vardagsrum 

Med tanke på förra veckans blogginlägg med bildbonanza från alla rum i vårt hem, samt planritning, kommer här ett tillägg som jag hoppas svarar på hur vårt tv-rum, som går i grått, dämpad smutsig lila, svart, vitt med mörkbruna inslag går ihop med vår matsal, hall och kök.

Här är ett auktionsfyndat bord (eller fynd och fynd) som blev mitt, jag skulle bara ha det! Korgen under är fylld med leksaker…

…och mitt över en ny sideboard med förvaring från Ikea, fylld med leksaker och spel. Bra med dold förvaring. Lätt till lek och enkelt att plocka undan och skapa ett vuxet välstädat hem.

sh nr 9 matsal kraftposition

Och längst ner i rummet finns vår matsal. Så vi ser inte tv:n från vår matsal men vi ser tv:soffan. Och vi ser matsalen, kaminen och helheten av rummet när vi sitter i soffan.

Nedan har ni vår planritning. Tänkte det kunde vara roligt att se hur allt hänger ihop. Och för er som undrar, allrummet, det med svartvitrandiga Howard sofforna ligger till vänster, och dörren dit är vid byrån.

Skärmavbild 2017-09-14 kl. 11.53.37

Önskar er en fin start på denna söndag! Som jag hoppas ni startar med att lyssna på vårt nya STILSNACK avsnitt som är ute nu. Vi pratar Budgettips! Var kan man tulla på priset i inredning och mode, och hur får vi ett mer hållbart köpbeteende? In och lyssna direkt här på STILSNACK!

Idag blir det en lugn dag kan jag lova. Har börjat den med en löptur vid havet. Det gjorde gott för själ och kropp kan jag lova.

Kram på er,
Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

 

 1. Hej Jannice, lite nyfiken på var du gick din Feng Shui utbildning, vad du har för andra utbildningar och vilket program du använder för att rita upp planritningar?
  Tack för fin podd och blogg,
  Kram Caroline i Köpenhamn

 2. Men ååå vad bra med planritning! Alltid funderar hur era rum hänger ihop. Man förstår verkligen sammanhanget sååå mkt bättre med planritning bifogad.

 3. Men då måste ni ha två vardagsrum?
  Det var annorlunda att lägga matplatsen ”längst” bort från köket, de flesta hade nog lagt den där ni har TV’n – eller slagit ner väggen.
  Det enda jag kan tycka blir jobbigt är att sida sidledes när man tittar på TV.
  Kathleen

 4. Åh, jag vill gärna ha tips på korgar med lock! Gillar också korgar till leksaker men det skulle kännas lite mer harmoniskt om man kunde lägga på ett lock också. Tycker att det är svårt att hitta prisvärda?

 5. Vilket intressant inlägg 😊.
  Har för mig att det hus är väldigt gammalt. Hade varit roligt att höra om du vet nån historia kring det. Är det utbyggt eller ombyggt under åren och har ni gjort om mycket under era år?
  Ha en fin söndag!

 6. Hej Jannice!
  Provar en gång till, hittar nämligen inte något svar hur jag än letar. Min fråga var/är, var kommer dina tavelbelysningar ifrån? Ser en vit och en svart.
  Kram Kicki

 7. Vilken trevlig podd! Lugnt och behagligt att lyssna på er. Inget pratandes i munn på varann, avbrytande som på så många andra poddar. Ni gör det jättebra. 👍 Fortsätt så tjejer!

 8. Vackert! Jag undrar också över tavelbelysningen. Svårt att hitta snygg, tycker jag. Mattan har du säkert berättat om tidigare. Vart kommer den ifrån?

 9. Just lyssnat klart på senaste podd- avsnittet,
  alltid lika bra och man blir på glatt humör 🙂 Frågade innan men procar igen, planerar du någon föreläsning om Feng shui i trädgården? Läser till trädgårdsarkitekt och är väldigt intresserad av Feng shui. Hade tänkt läsa nån kurs men svårt att hitta med inriktning feng shui… Undrar även om nagellacket som du har på en bild på Instagram för nån vecka sedan, korall/ orange. Vad är det för märke och färg? Så fint och somrigt 🙂 Hälsningar Victoria

  1. Hej och tack för vänliga ord!! Har inget inbokat ännu men med min nya egna lokal så blir det framöver. Loreals naggelack oragane någonting..:) kanonlack.

 10. Smakfullt som vanligt 👌 jag undrar också över korgar med lock – antar man får leta på nätet. Spännande vad du och Katarina ska göra!
  Allt gott från Carina

 11. Vart är den fina tavlan i matsalen ifrån med handen?:)
  Jättefint har ni hemma och tack för en bra blogg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..