Japonism

Japonism

Japonsim är ordet som kommer finnas på allas läppar inom kort. Jag läste den fantastiska boken med samma namn tidigare i våras och mycket av tankesättet är som i Feng Shui – att lyfta en framträdande andlighet, som inte handlar om religion eller högre makt, utan en individuell förståelse för jaget och en djuprotad respekt för ritualer, väsentlighet och världen omkring oss. Helt enkelt att förvalta och respektera det vi har och att bjuda in naturen i våra liv, hem och kroppar.

Det handlar om att omge oss med saker som skapar ett värde för oss och som ger oss en spirituellt, avslappnat och elegant känsla.

Åhlens har hakat på trenden, om man nu kan kalla ett 1000-årig Österländsk lära en trend.

Jag tror att vi skulle må såååå bra att ta efter hur Japanerna lever med sina ritualer, te-cermonier och nuet-handlingar. Här har västerländska folket mycket allt lära. Nog för att de arbetar mycket i Japan, men när de är lediga, är de lediga och rår om sitt hus, sin hälsa, sitt jag….

Det var inte sista gången jag nosade på det här ämnet hörni! Och den här kudden från Åhléns Japonism sortiment kommer nog hamna i vårt hem under hösten. Underbart vacker!

Men nu börjar vi väl uppladdningen inför kvällens match?? Vi kommer kika på storbilds tv som satts upp här på en av gatorna  på Råå. Så roligt vi har haft dessa junikvällar kan ni tro. Vilken gemenskap, vilken stämning. Hoppas det blir lika glädjefullt ikväll! Ja maken var framme när Helsingborgs Dagblad hade fått nys på Råås gemensamma VM-tittande!

Kram på er och heja Sverige och Granen som aldrig barrar!

Jannice

Pressbilder: Åhléns

.

.

 

 

 1. Anki skriver:

  Älskar Japan. Vilket land! Bästa resan jag någonsin varit på när vi hälsade på sonen som bodde där ett år. Åker gärna tillbaka.
  Men allt är verkligen inte så stilrent som vi tror. Det är mycket blingbling också. Vill verkligen åka tillbaka och ser mer. Jag rekommenderar alla att åka dit, en upplevelse för livet.

 2. Så vackra bilder, blir sugen på att läsa boken! Kudden är också så snygg, även om jag tycker den är liiite för mycket kopia av Emma von Brömssens Dancing Crane…

 3. Skall kolla in boken den verkar vara intressant ❤️ Hälsningar Åsa

 4. Ann skriver:

  När jag lyssnade på Stilsnack i söndags fick jag faktiskt någon sorts ”japansk ritualkänsla” i mindfulness-stil vid avsnittet om att puffa kuddar. Det ger ju verkligen en paus från allt ”väsentligt” , men är ändå så givande. Man glömmer allt annat 🙂

 5. Tina skriver:

  Underbara bilder och inspirerande text. Åh, jag ryser i hela kroppen:)!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..