Färgpaletten som hjälper dig att koppla av och sova gott!

Färgskalan som hjälper dig att koppla av.

Beach house färger

Här kommer ett färgkollage inspirerat från hav, sand och svalkande toner. Ett perfekt sätt att jobba om du vill skapa en känsla innan du inreder ett rum eller hela huset. Börja med att leta bilder och sätt en färgskala. Just den här färgskalan är passande till ett sovrum. De svala gråblå tonerna hjälper oss att koppla av.

Forskning visar att röda toner ökar vår hjärtfrekvens, vi blinkar oftare och vår puls ökar. Vi blir helt enkelt mer stressade*.

beachhouse

beachhouse 1

.

Om svala blå toner hjälper oss att koppla av och finna ro, så har den ljusa pudertonen ett moderligt och omhuldande förhållande till oss vilket känns beskyddande.

Önskar er en fin dag!

Kram på er,
Jannice

* Från forskningsrapport av Rickard Küller, från Lunds tekniska högskola.
Bilder: Home to home

.

.

 1. Äääälskar denna färgpalett! En fixa stilen på denna färgskala hade varit underbar läsning och inspo.

 2. Malin skriver:

  Så kul att se dig och Katarina tillsammans igen på instastories. Ni är så härliga och så tjusiga! Ni inspirerar och sprider glädje och jag älskar det. Längtar redan efter ert nästa äventyr på instastories!! 😃 Er podd är också helt suverän!

 3. Så inspirerande! Har sett liknande inlägg på olika bloggar dvs. en inspirationsbild där färgerna plockats ut, men sen har jag saknat det du nu la till, nämligen bilder på rum där dessa färgskalor använts. Tack!

 4. Jenny skriver:

  Snyggt! Vi står just i begrepp att omvandla vårt alldeles för vita sovrum med röd accentfärg till denna skala, väntar bara på målaren! Detta efter tips och lärdomar från blogg och podd så det visar ju att jag är på rätt spår! Tusen tack för att du gör det svåra så lätt och att man verkligen förstår vad som är ”fel” i rummet!
  Kram Jenny

 5. Emma skriver:

  Kommenterar inte så ofta men är inne här regelbundet för att fylla på inspirationskontot. Måste bara säga att den senaste tidens inlägg har varit sååå bra! Bra tips, vackra bilder och informativt innehåll!
  Önskar dig en fin sommar 💕

  1. Men tack! Många som tycker det! Så roligt att få feedback! Då Vet jag ju vad ni gillar att läsa. kram och igen TACK!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..