En Feng Shui analys – så skapar du enkelt en harmonisk plats

En feng shui analys.

blogg studenthem balans

Balanserat!  Oavsett stil, tycke och smak så är det här harmoniskt komponerat utifrån ett Feng Shui perspektiv. Varför? Jo för man lyckats med en fin mix mellan de fem elementen. För att göra det lättförståeligt kommer jag bara analysera det i färger den här gången för att tydligt visa hur enkelt det är att få balans i sin inredning.

Den vita kulören är det mycket av i den här hallen, metallelement. Därför är det extra vackert att ta in ett mörkbrunt skrivbord som ger jord och lugn åt allt det vita. Stolen i svart tillhör vattenelementet, (vilket också glasvasen och spegeln gör) samt den blå färgen i blommorna. Guldramen runt spegeln ger eld till platsen och den gröna färgerna i blommorna trä. Tänk själv hur det skulle bli utan spegeln? Eller utan blommorna på bordet? Det skulle ”fattas” något.

Ytterligare en reflektion; Att välja en glasvas som ”lättar” upp det tunga i bordet och som visar blommorna och dess grönskande stjälkar ger extra harmoni till platsen.

Vackert!

Kram Jannice

 

.

.

 1. Hej! Tidigare har du skrivit om att man inte ha vassa kanter på nattygsbordet och samma sak med att två likadana bord är bra då de är två. Hur stämmer detta med byrå in på feng shui?

  /Maria

  1. samma här. som jag skrev i texten så behöver helst byrån vara lägre än sängen för inte vass chi ska uppstå. sedan gäller samma med tvåsamhet. men för den skull behöver det inte vara identiskt. kan vara nattuduksbord på ena sidan o byrå på andra men likadan lampor exempelvis 🙂

 2. Linda skriver:

  Hej Jannice!

  Först och främst tack för en härlig blogg, har följt dig i många år!

  Har en feng shui relaterad fråga. Vi ska flytta, och de nya sovrummen, både vårt och dotterns 3 år, vätter mot norr och har fönster mot norr.

  Har svårt att komma fram till vilken färg man ska välja i vårt rum pga:

  1) Enligt bagua så är de bästa färgerna för norr blått och svart (vatten), samt vitt och grått (metall). Men mitt födelse element är eld och mannens är metall. Vill gärna ha en färg som funkar för oss båda om möjligt. Grönt skulle exempelvis funka för oss båda om man tar hänsyn till våra födelseelement men då motsäger det sig för vad som rekommenderas i norrliggande rum. Sen läser jag att ‘hudliknande’ färger (som annars rekommenderas i sovrum) ej funkar i norrliggande sovrum, kan det stämma? Allt blir motstridigt. Så vad ska man i första hand gå efter, ens födelse element eller vad ska man prioritera?

  2) även dotterns rum har fönster åt norr. Vad rekommenderar du får färg i ett norrliggande barnrum? Hennes födelseelement är trä. Rummet är ganska litet.

  Tack igen för en härlig blogg!
  Kram

  1. Hej! Jag tänker att färgen det vi upplever är det som är viktigast. Jag håller inte på att ta hänsyn till norr osv enligt bagua utan bara när jag jobbar med ett område. annars ser jag till att få en skön känsla och gå på det vi tycker om. tycker det är viktgast att ha det element som främjar sömn.. i ert sovrum. grått… puder..mjukt snällt. Barnet kan jag tänka mig en grågrön vore fint. kram jannice

 3. Tyra skriver:

  Hej! Följer din fengshuiskola och lär mig massor. Tack! Funderar på trägolv, tillhör de träelementet eller jord?

  1. Det beror på. kapat trä blir jord och färgen om den är mörk blir jord, ljusare kan bli trä. kram jannice

 4. Sara skriver:

  Hej!

  Ett stort tack för alla dina fina och inspirerande inlägg. Om man får önska så skulle jag gärna få höra och se dina tankar kring äldre killars rum (10-15-åringar). De är tyvärr ; ) inte så förtjusta i puderfärger. Jag vill att de ska få harmoniska, inspirerande och mysiga rum. I rummen ska det så klart finnas utrymme för det som killar ofta gillar…spel, dator, tv, skrivbord för pyssel, legohörna. Allt detta ryms ju inte i ett rum men det vore fantastiskt att få lite tips och idéer på hur man kan tänka utifrån feng Shuiläran.
  Vänligen Sara

  1. Julia skriver:

   Håller med, skulle vara mycket intresserad av detta. Nu är mina killar visserligen yngre, 5 och 7 men det vore intressant för framtiden 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..