Före- och efterbilder på vår trädgård…

Före och efterbilder på  vår trädgård.

Fick frågan i veckan om hur vår trädgård såg ut innan vi gjorde i ordningen den. Hittade bara denna bild nedan från tidigare. Men det är roligt att se hur mycket det gör med mjuka former, nytt tänk och växtlighet som lyfter husets karaktär. Eller vad säger ni?

En rättvis förebild hade också varit de mörkbruna fönstren. Här hade vi dock hunnit och måla dem. Vi bytte också ut ”glasskioskmarkisen” till en med samma ton som sockeln på huset. Granitgrå. Ett bra sätt att väva samman hus och göra det till en helhet.

Ingången var en kantig gräsmatta och en rosenrabatt längs köksfönstren (bakom silverpäronet). Istället blev det en café uteplats som värmer gott i kvällssolen. Stenbelagd ingång med mjuka former känns mer välkomnande än den kantiga gräsmattan som var där tidigare och som man helt enkelt sneddade över för att tänket på gångväg var fel.

Tips!
Sneddar ni där hemma någonstans? Då är stigen, vägen, ingången eller vad det nu är fel. Gör om gör rätt! En rundad trapp känns också mjukare. Har du en kantig trappa? Mjuka upp med krukor och buskiga växter.

Vi byggde också en pergola där det numera klättrar rosor och klematis som inbjuder till ett vackert, väldoftande välkomnade under sommarmånaderna.

Så här såg vår skiss ut som Karin på Snitsig gjorde åt oss. Kan verkligen rekommendera henne! Hon är grym (nej jag är inte sponsrad). Hon känner in husets själ, stilen på inredningen inne och tillsammans med sin kunskap om växter blev det magi. Älskar vår trädgård. Det bästa med hela vårt hus!

Och nu är det ju fantastiskt prunkande mot de här bilderna jag visar idag.

Önskar er en härlig söndag. Här blir det nog stranden. Jag, barnen och en picknickkorg. Mysigt!

Kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

 1. Elin skriver:

  Den är verkligen magiskt fin eran trädgård! Innan jag började läsa din blogg suktade jag efter att få köpa en fin villa i framtiden, nu suktar jag minst lika mycket att få planera en lummig trädgård!

 2. Ljuvligt hus med en ljuvlig trädgård! Förstår att ni trivs 🙂

  Har du tips på hur man ska tänka när man väljer kulör på lasyr/olja till trädäcket? Vi har ett gult tegelhus från femtiotalet med svarta fönsterbleck. Just nu en sliten grå färg på trädäcket, jag funderar på om det hade varit snyggt med en lite mörkare teaknyans – teak användes ju också flitigt 50-60-tal … intrycket nu är färglöst och lite trist!

  Tack för en fin blogg som lärt mig så mycket!

  1. Möbler i teak absolut men inte trädäck.. där hade jag gått på svartmatt. kram

   1. Tusen tack, jag ska kolla in ditt förslag!

 3. Uppskattar verkligen trädgårdsinspiration! Gärna ännu mer av det! ☺️

 4. Såå fint och vilken skillnad👍🌿.
  Har oxå bara organiska former i trädgården💚

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..