ANNONS

Mina bästa tips kring hur du hänger tavlor i ditt hem

/

desinio addsimplicity k 1

Jag får en massa frågor om det här med konst och hur man  hänger tavlor på bästa sätt? Här kommer ett inlägg jag haft tidigare som jag utvecklat något, med tips kring hur man placera tavlor, så häng med!

Låt konsten gå ton i ton

Desenio addsimplicity k 6

När du inreder tycker jag det är viktigt att allt känns samspelt. För att lyckas få harmoni i inredningen och för att konsten och övrig inredning ska gifta sig fint med varandra. Låt textilier, kulör på väggar samt konsten hålla samma färgton. Antingen jobbar man som jag har gjort i vårt hus med dämpade kulörer. Färger som har svärta i sig. Eller tycker man om pasteller, kulörer med vitt i sig. Eller väljer man att hålla sig till en färgskala som jag brukar kalla lego eller brio färger. Alltså klara färger.

Kulör på väggarna framhäver din konst

Desenio addsimplicity 4

Tänk på att lugn harmonisk och mild konst, framhävs bättre med en kulör på väggarna. Vi har valt kulören ncs s 2500 n på väggarna i vårt allrum. Svarta ramar och paspatou gör att motivet framhävs ytterligare och ger en fin balans till rummet. Jag skulle vilja säga att tavlor gör sig oftast bättre på väggar med en viss ton, undantagsvis om du väljer färgstark konst, då tycker jag väggarna bör vara vita.

desenio addsimplicity 10

Utgå från en tavla

Desenio addsimplicity 2

Utgå från en posters eller tavla när du färgsätter övriga rummet. Att plocka upp dess toner i matta, textilier och blommor gör det enkelt att skapa en harmonisk helhet om du har svårt att få till det snyggt i din inredning.

Håll samma stil på konsten

desenio addsimplicity 17

Genom att hålla en gemensam linje på närliggande konst, konkurrera de inte ut varandra utan lyfter tillsammans rummets inredning.

Häng konst utefter optisk illusion

Desenio addsimplicity matsal

När du hänger konst tänk på vad du vill åstadkomma. I vår matsal har vi lite lägre till tak, därför såg jag till att konsten fick växa uppåt, med rak nederkant. Har du istället högt till tak och vill kompensera detta något, kan din konst hängas med rak överkant, för att sedan spridas ut neråt.

Jag har också min favoritlampa ståendes på denna bänk vilket jag tog hänsyn till när jag hängde konsten och lät det bli ett utrymme för belysning i form av en lucka i min tavelvägg.

Tavelvägg – en gemensam nämnare

desenio addsimplicity tavlor matsal

När du bygger en tavelvägg, se till att ha en gemensam nämnare. I detta fall har jag valt färgvalet i konsten. Dels valde jag att det skulle ta upp tonerna i vår spegel på väggen i vår matsal, och dels ville jag att det skulle passa den grå tapeten på våra väggar. De olika motiven hålls ihop med svarta ramar.

Det mina vänner var lite tips kring tavelhängning och hur du lyckas med konst i i ditt hem.

Så sätt nu igång och skapa ett levande hem och dekorera dina väggar personligt, vackert och harmoniskt!

Lycka till!

Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity 

,

.

12
75

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00