ANNONS

Gardiner och tips kring gardinupphängning

/

Gardiner och tips kring gardinupphängning

Det här med gardiner är ju bara så viktigt! Är det någonstans man ska börja hänga upp gardiner så är det i sovrummet. Inte bara för att det ger en mysig ombonad effekt. Enligt Feng Shui minskar de också energierna i rummet, vilket gör det lättare att finna ro.

Men hur hänger man gardiner då? Och vad behövs?

Ovan ser ni en hotellhängning som jag brukar kalla det. Mörkläggningsgardiner, eller lite tjockare gardiner, och bakom har man en skena med en tunnare gardin. Perfekt för dig som vill ha ett insynsskydd eller minska energierna även dagtid i ditt rum.

Jag tycker själv om att hänga mina gardiner i taket på en skena. Tycker det är snyggt att gardiner bara droppar ner utan någon stång som syns. Hasta är nu på kampanj hos Ellos och finns i olika utföranden och mått.

Fingerkrokar finns också de i olika utförande. Jag brukar köpa femfingerkrok och köra varannan, eller två veckbandsrutor emellan.

Vill man inte eller kan inte hänga gardinen i taket, eller om man hellre vill ha en vacker gardinstång? Då brukar jag rekommendera att man placerar gardinstångenmellan 10-15 cm ovanför fönsterkarmen. Då lurar du ögat och det känns inte ihoptryckt utan luftigt och framhäver fönstret på bästa sätt.

Här hittar ni en mängd olika gardiner att välja mellan och här hittar du gardintillbehör.

Ha nu en härlig dag!

Kram Jannice

Bilder: Ellos
Inlägget innhåller adlinks

.

18
69

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00