Gardiner och tips kring gardinupphängning

Gardiner och tips kring gardinupphängning

Det här med gardiner är ju bara så viktigt! Är det någonstans man ska börja hänga upp gardiner så är det i sovrummet. Inte bara för att det ger en mysig ombonad effekt. Enligt Feng Shui minskar de också energierna i rummet, vilket gör det lättare att finna ro.

Men hur hänger man gardiner då? Och vad behövs?

Ovan ser ni en hotellhängning som jag brukar kalla det. Mörkläggningsgardiner, eller lite tjockare gardiner, och bakom har man en skena med en tunnare gardin. Perfekt för dig som vill ha ett insynsskydd eller minska energierna även dagtid i ditt rum.

Jag tycker själv om att hänga mina gardiner i taket på en skena. Tycker det är snyggt att gardiner bara droppar ner utan någon stång som syns. Hasta är nu på kampanj hos Ellos och finns i olika utföranden och mått.

Fingerkrokar finns också de i olika utförande. Jag brukar köpa femfingerkrok och köra varannan, eller två veckbandsrutor emellan.

Vill man inte eller kan inte hänga gardinen i taket, eller om man hellre vill ha en vacker gardinstång? Då brukar jag rekommendera att man placerar gardinstångenmellan 10-15 cm ovanför fönsterkarmen. Då lurar du ögat och det känns inte ihoptryckt utan luftigt och framhäver fönstret på bästa sätt.

Här hittar ni en mängd olika gardiner att välja mellan och här hittar du gardintillbehör.

Ha nu en härlig dag!

Kram Jannice

Bilder: Ellos
Inlägget innhåller adlinks

 

.

 

 1. Zandra skriver:

  Hej!
  Kan du göra ett inlägg om hur man sätter i fingerkrokarna på bästa sätt för att få dessa fina vågor på gardinerna?

 2. Hej, om mitt rum är 3 m brett med fönstret i mitten av rummet. Hur breda takskenor bör jag använda? 2 st 150cm eller 2 st 200 cm?

  1. Ta 3 meter så har du från sida till sida vilket ger möjligheter att flytta runt…

   1. Hittar bara 150cm samt 200 cm på Hasta, vet du möjligtvis om de finns 3 m?

 3. Nicole skriver:

  Har du möjlighet att skriva artikel nummer på tak settet från Hasta samt takfästen?

  1. tyvärr förstår inte vad du menar? Jag köper mina på ellos, hornbach eller Ikea.

 4. Älskar gardiner! Men hur gör man med snedtak?

  1. De kan följa men annars kör du från där det snedtaket är rakt så att säga…

 5. Anna skriver:

  Jag vill gärna ha gardiner i vårt sovrum på vindsplan, det finns två fönster mitt på gavelväggen och över dessa är det plant tak. Direkt på varje sida är det sedan snedtak. Tips?

  1. jätte svårt att se framför sig , förstår inte riktigt tyvärr men när det är snedtak så brukar jag tänka där det planar ut…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..