5 olika inredningsstilar och ett passande poddavsnitt på STILSNACK

Idag tänkte jag visa er de 5 vanligaste stilarna inom inredning. Nja New England är faktiskt den vanligaste stilen vid undersökningar som gjorts, så den tänkte jag göra ett eget inlägg om!

Här ser ni 5 olika moodboards, med passande möbler, metaller, tapeter och kulörer. Så få stenkoll på stil! Och varför inte lyssna på vårt tidigare poddavsnitt nr 9 där jag pratar kring stilarna och där du får mer kött på benen kring hur du ska tänka när du bygger din inredningsstil. Katarina pratar om stilar i garderoben. Helt enkelt en perfekt mjukstart inför höstens planering kring hem och garderob!

Du lyssnar på STILSNACK HÄR!

Klassisk inredningsstil

Skärmavbild 2017-08-11 kl. 14.55.24

Klassisk stil innebär att stilen är tidlös och fungerar år ut och år in. Designklassiker möter en sober färgskala, auktionsfynd och mässingsdetaljer. Kulörer och mönster som passar fint till den klassiska stilen:

 

Skärmavbild 2017-08-11 kl. 14.55.40

Modern inredningsstil

Skärmavbild 2017-08-11 kl. 14.55.50

Grafiskt, stilrent, enkelt och sparsmakat. Kulörer och mönster om du vill inreda den moderna/skandinaviska stilen.

Skärmavbild 2017-08-11 kl. 14.56.08

Lantlig/Romantisk inredningsstil

Skärmavbild 2017-08-11 kl. 14.56.24

Lantligt eller mer blomstrande romantisk. Här finner vi skavda möbler, ornamenterade former, blommor, ränder och gärna i mix med industriella detaljer. Här har du färger och mönster som passar stilen.

Skärmavbild 2017-08-11 kl. 14.56.35

Retro inredningsstil

Skärmavbild 2017-08-11 kl. 14.56.46

Färgstarkt och mycket mönster för dig som gillar Retroinslag i din inredning. Teak är ett träslag som ofta förknippas med denna stil.

Skärmavbild 2017-08-11 kl. 14.56.57

Naturinspirerad inredningsstil

Skärmavbild 2017-08-11 kl. 14.57.06

Växtligheten är extra viktig om du inreder med den basfärgade naturskalan. Grönt blir då accentfärgen och ger liv åt ”färglösheten”.

Skärmavbild 2017-08-11 kl. 14.57.17

Önskar er en den härligaste av helger. Hoppas du får en trevlig stund med mig och Katarina i öronen! Och vet ni vad? Imorgon är vi tillbaka efter semestern med ett rykande färskt poddavsnitt!!

Kram Jannice

Bildkollage inrednigsstilar: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

 

 1. Hej, letar marinblå soffa och den du visar under rubriken Klassisk, är väldigt fin. Var hittar jag den? Jag har köpt flera saker efter att ha blivit inspirerad av dig och jag har varit helnöjd med dessa. Tack!

 2. Det glädjer mig att ingen av stilarna är jag – kanske har jag skaffat mig en egen stil? Jag kör färgglatt men lugna toner. Allt från stormblå och grönblå till terrakotta, rosa och honungsgult.

 3. Intedningsmässigt är jag en blandning av retro och klassiskt. Min klädstil är klassisk men jobbar på att få den alltmer chic😀

 4. Tack, vilket bra inlägg!!!! Ska snart lyssna på podden. Innan jag scrollade ner funderade jag på min stil i hemmet och gissade på lantligt och där fanns vårt matbord stolen och något mer. Riktigt kul, har inte funderat jättemycket på min inredningsstil tidigare, men är ju jätteintresserad iaf. Ha en fin dag! Kram

 5. Hej!
  Vilket kul och inspirerande inlägg 🙂

  Jag undrar var de två borden i trä/valnöt är ifrån som finns på moodboarden för den klassiska stilen?

  Tacksam för svar,
  Sandra

 6. Roligt med de olika inredningsstilarna. Jag har en blandning mellan klassiskt och modernt. Du är inspirerande och duktig Jannice. Jag påverkas mycket positivt av att ha ett lugnt och ordnat hem och förstår vikten av Feng Shui som du förespråkar. Kramar från Åland

 7. Wow!! Söndags podd avsnitt säger bara wow!!! Håller helt och hållet med att idag ser fasiken vartenda insta konto likadant ut…samma matta, vaser,ljuslyktor el ljusstakar. Jisses så tråkigt. Därför gillar jag starkt att du Jannice på ett bra och förnuftigt sätt förmedlar om hur viktigt det är att hitta sitt eget och våga gå sin egen stil. Tack för en blogg som är att lita på till 100%.
  Kramizar❤

  1. Tack kära du . Så glad att jag kan inspirera och tack för du gillar oss och vår podd. Det värmer våra hjärtan. Kramar.

 8. Bra avsnitt! Men saknar lite tips om Lexington och gant stilen. Kände mig hemma där och behöver lite mera tips. Bra jobbat tjejer!!

 9. Är nog något emellan klassisk och modernt. Men jag köper bara det jag vill ha och tycker är fint. Visst kan man inspiration på insta, men där är är hemmen lika varandra, samma vas, samma lampa. En del saker fastnar jag för men vill inte att mitt hem skall se likadant ut, utan lite mer personligt. Förutan copyn på dina lampor från Ilva men jag har bara en. Hahaha…….

 10. Hej, stolen och det lilla sidobordet i trä/svart på bilden för ”retro”, var kommer de ifrån? Jättetacksam för svar! 🙂 Mvh Linnea

 11. Du gör så fina moodboards! Har följt din blogg länge och börjat lyssna på er podd, like 🙂
  Jag är nyfiken på färgskalan i den klassiska stilen, har du några namn eller NCS kulör på den?
  Ska få hjälp imorgon med en inredare från Colorama till huset vi håller på att bygga, många spännande val. Om jag skulle få önska ett inlägg är det kakel och klinker (hel kaklat badrum), vi har inte bestämt ett av badrummen än. Tack för din inspiration! Kram

  1. Tack vad roligt! HAr tyvärr inga ncs koder men det kan hon på colorama . Men det är basfärger helt enkelt. Som en bas..

   bra tips om inlägg,noterat.kram och lycka till nu med alla val. kram Jannice

 12. Mycket intressant och inspirerande inlägg! Vårt hem är vår egna mix och blandning så det platsar inte i någon av de olika stilarna. Men vad glad jag blev det för 😉 Vi köper nytt väldigt sällan och vårdar hellre det vi har. När vi byter ut något letar vi tills vi hittar det vi vill ha, inte det som är trendigt för stunden. Eller så bygger vi det vi vill ha för att få det enligt våra egna krav och behov. Tack för bra podd ❤️ Förhoppningsvis ses vi 4/10.

  1. Låter sunt, hållbart och att välbefinnande råder. Ja vad kul! Då måste du komma fram. Stor kram Jannice

 13. Jättebra inlägg! Jag blir så mycket klokare när du gör moodboard så att jag ser exempel och färgskalorna framför mig!
  Ha en riktigt bra helg du med!

 14. Jättekul med dessa inlägg. Vet att jag är en klassisk, modern tjej i mina bästa år 😂. Man kan hitta saker som man gillar i dessa moodboards. Vill inte ha ett ”insta” hem utan köper det jag gillar. Är det något som jag tyckt om under en längre tid och kanske kostar en del – ja, då får man lägga undan pengar ett tag. OCH sedan rusa till butiken och köpa!

 15. Intressant inlägg! Själv vill jag ha en inredningsstil som är ett mellanting av art deco och modernt. Är dock inte så bra på att få till det och känner ibland att jag inte hittar balansen mellan ”för mycket” och ”lite tråkigt”. Svårt det där med inredning. Och garderoben är ännu värre… 😉 Så art deco-tips som piffar upp inredningen är varmt välkommet!

 16. Jag har naturstilen. Jag undrar en sak, tycker du att man kan ha både beige och grått i samma rum, tex på textilier som gardiner soffa och matta?

  1. Absolut, gör greige i en ton, grått och beige då vävs allt samman.. håll bara varmt eller kall ton på allt. kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..