5 olika inredningsstilar och ett passande poddavsnitt på STILSNACK

Idag tänkte jag visa er de 5 vanligaste stilarna inom inredning. Nja New England är faktiskt den vanligaste stilen vid undersökningar som gjorts, så den tänkte jag göra ett eget inlägg om!

Här ser ni 5 olika moodboards, med passande möbler, metaller, tapeter och kulörer. Så få stenkoll på stil! Och varför inte lyssna på vårt tidigare poddavsnitt nr 9 där jag pratar kring stilarna och där du får mer kött på benen kring hur du ska tänka när du bygger din inredningsstil. Katarina pratar om stilar i garderoben. Helt enkelt en perfekt mjukstart inför höstens planering kring hem och garderob!

Du lyssnar på STILSNACK HÄR!

Klassisk inredningsstil

Skärmavbild 2017-08-11 kl. 14.55.24

Klassisk stil innebär att stilen är tidlös och fungerar år ut och år in. Designklassiker möter en sober färgskala, auktionsfynd och mässingsdetaljer. Kulörer och mönster som passar fint till den klassiska stilen:

 

Skärmavbild 2017-08-11 kl. 14.55.40

Modern inredningsstil

Skärmavbild 2017-08-11 kl. 14.55.50

Grafiskt, stilrent, enkelt och sparsmakat. Kulörer och mönster om du vill inreda den moderna/skandinaviska stilen.

Skärmavbild 2017-08-11 kl. 14.56.08

Lantlig/Romantisk inredningsstil

Skärmavbild 2017-08-11 kl. 14.56.24

Lantligt eller mer blomstrande romantisk. Här finner vi skavda möbler, ornamenterade former, blommor, ränder och gärna i mix med industriella detaljer. Här har du färger och mönster som passar stilen.

Skärmavbild 2017-08-11 kl. 14.56.35

Retro inredningsstil

Skärmavbild 2017-08-11 kl. 14.56.46

Färgstarkt och mycket mönster för dig som gillar Retroinslag i din inredning. Teak är ett träslag som ofta förknippas med denna stil.

Skärmavbild 2017-08-11 kl. 14.56.57

Naturinspirerad inredningsstil

Skärmavbild 2017-08-11 kl. 14.57.06

Växtligheten är extra viktig om du inreder med den basfärgade naturskalan. Grönt blir då accentfärgen och ger liv åt ”färglösheten”.

Skärmavbild 2017-08-11 kl. 14.57.17

Önskar er en den härligaste av helger. Hoppas du får en trevlig stund med mig och Katarina i öronen! Och vet ni vad? Imorgon är vi tillbaka efter semestern med ett rykande färskt poddavsnitt!!

Kram Jannice

Bildkollage inrednigsstilar: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

 

 1. A skriver:

  Jag har naturstilen. Jag undrar en sak, tycker du att man kan ha både beige och grått i samma rum, tex på textilier som gardiner soffa och matta?

  1. Absolut, gör greige i en ton, grått och beige då vävs allt samman.. håll bara varmt eller kall ton på allt. kram

 2. Annica skriver:

  Intressant inlägg! Själv vill jag ha en inredningsstil som är ett mellanting av art deco och modernt. Är dock inte så bra på att få till det och känner ibland att jag inte hittar balansen mellan ”för mycket” och ”lite tråkigt”. Svårt det där med inredning. Och garderoben är ännu värre… 😉 Så art deco-tips som piffar upp inredningen är varmt välkommet!

 3. Berit skriver:

  Jättekul med dessa inlägg. Vet att jag är en klassisk, modern tjej i mina bästa år 😂. Man kan hitta saker som man gillar i dessa moodboards. Vill inte ha ett ”insta” hem utan köper det jag gillar. Är det något som jag tyckt om under en längre tid och kanske kostar en del – ja, då får man lägga undan pengar ett tag. OCH sedan rusa till butiken och köpa!

 4. Karin skriver:

  Jättebra inlägg! Jag blir så mycket klokare när du gör moodboard så att jag ser exempel och färgskalorna framför mig!
  Ha en riktigt bra helg du med!

  1. ÅÅå vad roligt att du gillar. ska göra det mer. Tar bra så mkt tid 🙂

 5. Mahlin skriver:

  Mycket intressant och inspirerande inlägg! Vårt hem är vår egna mix och blandning så det platsar inte i någon av de olika stilarna. Men vad glad jag blev det för 😉 Vi köper nytt väldigt sällan och vårdar hellre det vi har. När vi byter ut något letar vi tills vi hittar det vi vill ha, inte det som är trendigt för stunden. Eller så bygger vi det vi vill ha för att få det enligt våra egna krav och behov. Tack för bra podd ❤️ Förhoppningsvis ses vi 4/10.

  1. Låter sunt, hållbart och att välbefinnande råder. Ja vad kul! Då måste du komma fram. Stor kram Jannice

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..