ANNONS

Verktyg som hjälper dig att hålla ihop inredningen

/

Verktygen som hjälper dig att hålla ihop inredningen.

blogg vardagsrum o sovrum

Hittade de här vackra bilderna ifrån ett tidigare inlägg på min blogg. De är från Hemmet tror jag och jag tänkte visa er vikten av att hålla ihop sin inredning.  Självklart är det av betydelse att hålla samma stil på val av möbler och dekoration, som hjälper till att skapa det uttryck du vill åt (klassisk, romantiskt, lantligt, orientaliskt…), men även, att hålla ihop färgerna. Här ser man den gråblåtonen vandra in från vardagsrum till sovrum.

blogg sovrum vardagsrum i fil 1

Superfint sovrum á la Feng Shui! En rejäl sänggavel. Tvåsamhet med sängbord och lampor. Läslamporna hänger vid sidan om och ingen elektrisk ström går undersängen. Svala toner som hjälper till att skapa ro och välbefinnande.

Det är väl isf tavlorna som hänger ovanför sängen som man bör undvika ur Feng Shui synpunkt, då de kan ge en känsla av orolig chi och då de skulle kunna ramla ner över en.

Blommor vid sängkanten, gör ju vilken morgon som helst lite bättre. Dock kanske jag skulle undvika starkt doftande liljor som kan ge huvudvärk. Förstår att det är det kära homestylingtricket ”lilja-i-glasvas” som använts här.

blogg vardagsrum och sovrum i fil 2

Extra fint och betydelsefullt blir det att hålla samma färgskala när man har öppen planlösning eller rum i fil.

Att hålla ihop färgerna gör att känslan blir mindre plottrigt och mer enhetlig och framför allt, mer harmonisk och hållbar. Detta tänker jag alltid på när jag skapar mina inredningar hos mig själv eller hos kunder. Jag tycker det är jätteviktigt att hålla ihop färgskalan. Antingen med en gemensam accentfärg som en ”röd tråd” eller en färgskala som går ton i ton (exempelvis blåskala), eller i nyanslika färger (kulörer med lika mycket svärta och vita i sig, men kan ha olika färg). Att hålla ihop färgskalan gör också att boendet upplevs som större.

Fin dag i hettan till er alla! Idag vankas det 32 grader här. Pjuh.. vilken sommar vi haft och inget regn i sikte.

Kram Jannice

.

.

17
100

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00