Så balanserar du upp en ljus inredning – med textil, växtlighet och kontraster

Möblering textilier och växtlighet

bjurfors göteborg

Fantastisk vacker lägenhet i ljusa toner. Väggarna och möblerna är ljusa, men ändå hittar man en fin balans i denna lägenhet. Detta med hjälp av tre viktiga verktyg:

1 Mörka kontraster

bjurfors göteborg 1

Man har valt mörka träslag som ger kontrast till allt det vita. Det ger också en jordande tyngd och lugnar känslan i rummet.

2 Växtlighet

bjurfors 2

Växtligheten ger liv till den vita inredning och mjukar upp. Glöm inte att grönska i våra hem ger både bättre inomhusluft och ett lättare sinne.

3 Textilier

bjurfors 4

Textilierna såsom gardiner i fönstren och mattor på golven bromsar energiflödet och balanserar upp de ljusa väggarn på ett fint och harmoniskt sätt. De mörka kuddarna och plädarna tar också upp kontrasterna i de mörkbruna möblerna och binder samman allt till en helhet.

bjurfors göteborg 5

Här ser vi en sammanfattning på alla de tre verktygen som bör vara representativa i en ljus inredning. Kontraster, växtlighet och textilier. Fint att välja mörkbruna trästolar till det vita bordet (kontrast). En matta som håller om matplatsen, en gardin som mjukar upp och bromsar energiflödet från de stora fönstren (textil) och en rejäl bukett på bordet som ger träelement till köket (växtlighet).

Önskar er en härlig dag! De två sista dagarna på sommarlovet blev det regn här på Råå. Kan inte passa bättre! Vilken sommar vi haft. Idag blir det att handla lite nya skolgrejer till stora killen som börjar 1:an. Naaaw.. Rensa det sista (ja jag älskar att rensa och få ordning på saker och ting innan det sparkar igång),  för imorgon återgår vi till vardagen igen.

Kram Jannice

Bilder: Bjurfors, en lgh som var till salu för 1 år sedan.

.

.

 

 1. Bor vid Comosjön, har sommarhus på västkusten och drömmer om en liten sekelskifts 2 i Sthlm! Och den skulle se EXAKT ut som de fantastiska bilder du lagt ut! Måste bara sälja lite mer skor först innan jag kan uppfylla min dröm 🙂
  Tack för en jätte fin och inspirerande blogg!
  Kram C

 2. Susanne skriver:

  Hej! Har du bestämt vad din butik ska heta?

 3. skriver:

  Bra tips Jannice!👍Du såg kanske min gardin på Mias Insta. Det blev en otrolig skillnad på flöde och energi. Mitt problem är eldelementet. Gillar inte gul, röd, orange. Har du något råd?

  1. Jaaa så fint! In med fårskinn, skinn, varför inte konformad former.Eller kanske lite rost…? Kram

 4. Carina skriver:

  Älskar sovrumslampan förresten! Vet du var den eller liknande finns?
  Hälsningar Carina

  1. Svårt att se. men oscar clothilde har liknande tycker jag. kram

  1. Maria skriver:

   Kolla disinredning. Tror den kommer därifrån.😊

 5. Carina skriver:

  Harmoniskt!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..