Tipset kring färgsättning som gör att du lyckas med inredningen i ditt hem

sovrum 

Idag reser Katarina och jag upp till Stockholm för designweek. Hela veckan kommer vi befinna oss i Stockholm på event, visningar, Formex och annat trevligt och självklart hänger ni med oss på Stilsnacks Instastories hela veckan!

Vi börjar veckan med ett riktigt bra inredningstips!
Jag vill med den här bilden visa er vilken effekt det gör med en liten ton kulör på väggarna.

Måla hellre en ljusare ton på ALLA väggarna i rummet, än en mörkare kulör på bara på en fondvägg.

Varför?
Jo för det blir alltid lättare att lyckas med helheten om alla väggar hålls om med lite färg. Det blir mer ombonat och inbjudande om du har en kulör som håller ihop alla väggarna. Vill du ändå få en ljus känsla? Gör som här ovan, jobba med ljusa textilier på mattor, gardiner, kuddar, plädar och sängkläder.

Önskar er en fin dag så ses vi i Stockholm!

Kram Jannice

ANNONS

Bild: Crate and Barrel och tipstack till Charlotta Flinkenberg.

 

 1. skriver:

  Åh det var en bra förklaring! Men du körde väl på fondvägg i ert tv-rum (eller v-rum?)

  1. Japp men jag har samma färg på tvsidan.. vi har en murstock där som inte är målad med kalkstenen bara…

 2. Åsa skriver:

  Tack för tipset, , det passar perfekt just nu. Vi har precis köpt ett hus från 1904 med mycket charm som vi nu ska ”uppdatera”. Rummen är ganska små så vi ska ta bort lite väggar för att öppna upp. Vi har beställt grått kök med svart bänkskiva. Vårt sovrum tänkte vi måla i din gråa nyans, men hall, vardagsrum och kök funderar jag på den Nordsjö Nordic light som du rekommenderar i tidigare inlägg för att få det så ljust som möjligt. Tror du att det kan bli för mycket av det goda eller är det en färg som kan hålla ihop helheten på vår kommande nedervåning? Huset ligger direkt vid havet så det lär ju reflektera in i huset en del. Tack för en bra blogg/Åsa

 3. Sarah skriver:

  Jag skriv just om hjälp att matcha petrol med blått. Men färgen jag vill matcha heter kanske inte petrol utan mer mintgrön. Eller ungefär samma grönblå färg som är i texten här på vissa ställen i dagens inlägg. Vilken/vilka blåa nyanser går ihop med den?

 4. Sarah skriver:

  Hej! Tack för allt vi får lära oss av dig.

  Jag har pläd o kudde i grönaktig petrol färg. Men vill addera flera färg detaljer i mitt övriga vita och grå plus lite svarta inredning. Jag gillar blått (Och grönt i växter) vilken typ av blå i färgskalan kan jag blanda in? Eller bör det vara mer grönt?
  Är orange kontrastfärg till petrol?

  Blir det lite för mycket att även blanda in korg som är modernt nu? Tex som kruka.

  Älskar att jag fått inspiration av dig med 5 element tänket oxå. Gör så mycket! Men jag är inte riktigt där än dock…

  1. Hej! MIntfärgen är fint till blå toner . Leta reda på var den mintiga tonen ligger i färgcirkeln och använd två närliggande blå. Du kan också jobba med brända terracottatoner som är hett nu. Lycka till! kram

 5. Ann skriver:

  Åh, så fint! Och blandningen av creme och vitt och guld gör det extra fint.

  Jag har en fråga som kanske kan inspirera till ett inlägg. Om man bor så att man inte kan ändra färg på golv/vägg/dörrkarmar, och man därför har alldeles för mycket av ett visst element – finns det vissa element som väger upp varandra? Så tex om man har för mycket trä – finns det då ett speciellt annat element man kan brassa på med för att kompensera detta? Alltså element som tar ut varandra?
  Undrar Ann med vaniljgula väggar, mahognykarmar och brända gulflammiga golvplattor 😉

  1. Haha,, underbara du! Absolut! Visst kan man det. Låter som du har lite mkt jord : Växtlighet skulle hjälpa dig! Träelementet. Men jag ska göra ett inlägg om det. Och hur man ska tänka. Tack för tips. kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..