Speglar och Feng Shui – så inreder du!

Wessman 10

Jag får många frågar när det gäller speglar och Feng Shui. Så här kommer ytterligare några tips att tänka på!

• Tänk på att speglar, speglar det vackra, men de fördubblar också eventuell röra. Så placerar aldrig en spegel mittemot en rörig del i ditt hem. Bilden ovan är ett fint exempel på hur du kan jobba med speglar.

• Undvik att placera en spegel , så att du sitter eller ligger i den rusande energin som uppstår mellan spegeln och fönstret. Det är därför man ofta pratar om att man inte ska ha speglar i ett sovrum, för att det ger ytterligare energier till rummet.

• Undvik spegelvägg som ”skär itu” din kropp. En spegel bör vara hel.

• Undvik förvanskande speglar, som är gamla och som visar en icke korrekt bild av verkligheten.

• Speglar är en chihöjare av högsta rang. Har du redan mycket energier i ett rum, och svårt för att koppla av. Undvik då speglar på väggen.

Wessman 13

• Undvik att placera en spegel mitt framför ytterdörren när du kommer in i hallen. Det känns obehagligt att direkt möta sin spegelbild, samt att de så viktiga energierna från entrén kastas ut lika fort som de kom in. Energierna vill vi ska vandra vidare in i huset och leva kvar där. Bilden ovan är placerad perfekt!

Det var ytterligare tips kring speglar och hur man tänker inom Feng Shuin, med bilder från Hanna Wessmans fantastiska hem.

Ha nu en fin dag!

Kram på er,
Jannice

 

Foto: Erik Lefvander
Styling: Hanna Wessman

,

 

 1. Susanne skriver:

  Jag har en vägg mellan ytterdörren och en garderob som jag tänkt placera en rund spegel. En 110 spegel får plats men jag är orolig att den blir för stor, hallen är väldigt liten. Vad tycker du? Ska man maxa eller köra på en mindre typ 80 spegel?

  1. tycker 80 räcker… Kommer ge stor effekt ändå. kram

 2. Josefin skriver:

  Jag har ett enda ställe att placera min helkroppsspegel & den är placerad precis som man borde undvika enligt din sista punkt. Finns det någon jag kan göra för att väga upp att energierna försvinner ut igen? Eller kan jag göra något för att väga upp det?

  1. Hmmm… Något draperi kanske? annars är det tyvärr väldigt svårt. en växt som står lite vid sidan om som låter energierna flöda vidare…

 3. Therese skriver:

  Hej! Stort tack för en superbra blogg med handfasta tips 😀

  Speglar framför en trapp, dvs så man ser sig själv när man går ner eller kommer upp för trappen. Bra eller dåligt?

  1. nja, inte så bra. samma som med att man inte ska se sig själv direkt in i ett rum…

 4. Anna skriver:

  Hej! tack för tipset! jag funderar på speglar bakom braskamin. är det ett big no no?

  1. Oh nej! Varför skulle det var det? Eld och vatten menar dU? Nej, se bara till att ha lite växtlighet som mjukar upp emellan.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..