Tips på mattor under matbordet som döljer fläckar

Veckans kap

37aba4557d63b7d24638aa18410ce7ad

Ofta är det svårt med mattor under matsalsbordet om man har småbarn som jag. Man är rädd för spill och det är trist att det blir fläckar. Samtidigt som en matta under bordet gör stor skillnad för helheten i inredningen.

Mitt tips!

Antingen kan du investera i en plastmatta från exempelvis Pappelina. Eller köper du under småbarnsåren en billigare mönstrad matta.

Skarmavbild 2018 08 27 kl 23 22 10

Jag hittade den här hos Rusta. Mattan Lillian i viskos med grå toner och härlig lyster. Finns i olika storlekar och ända upp till 2 m x 2,9 1495 kr.

Bra med mönstret som lurar fläckar och så blir man inte ruinerad om man behöver köpa en ny en dag.

4be7f8ef cd5e 41eb adfc 9111106acf9b

Även den här, Gibraltar från Mio i blått kan vara ett tips. Den finns även i beige färgskala för den som vill ha lite jordande färger.

En matta har förmågan att skapa en plats i rummet. Den hjälper till att lugna energierna och gör det inbjudande och harmoniskt att vistas kring matbordet.

Kram Jannice

Bild: Sköna hem Pinterest
Inlägget innehåller adlinks

,

,

 

 

 1. Malou skriver:

  Hej, vart kommer den ljusblåmattan på första bilden från?
  Tack

 2. Emma skriver:

  Tycker du att det funkar att ha en ljus matta (typ ljusgrå/ljusbeige) på vitt trägolv? Här tänker jag i vardagsrummet. Tack på förhand 🙂

  1. absolut!!! Varför skulle det inte funka. Fint när det går ton i ton… kram

 3. Jenny skriver:

  Hej! Tack söta för mattips,- väldigt behövligt! Tycker du att man kan ha Rustas matta i ett barnrum (9 år)? Färgen på väggarna är samma som i din Celines rum och övriga färger är blå, blågrått och gulddetaljer, tex stjärnvimpel som även du har. Eller blir det för vuxet?? Jag blir innerligt glad för ditt råd!

  Kram Jenny🌸

  1. jag tror det kan bli jättefint som en bas. absolut! d

 4. Anna skriver:

  Luppertsmattor.se har ett stort utbud av mattor.

 5. Jenny skriver:

  Hej!
  Håller helt med Mikaela! Att hitta en tillräckligt stor matta verkar vara ”mission impossible”. Vårt bort är 240 långt och 100 brett så jag behöver med ha minst 3,5+2,5 om stolarna ska kunna vara på mattan. Dessutom har vi ofta iläggsskivan men de gångnerna får man väl blunda! Har tittat på att måttbeställa men det drar iväg. Sisal kan vara prisvärt men det är inte så gott för fötterna när man är barfota… Så gärna mer tips på temat stora mattor och var man kan måttbeställa utan att bli ruinerad!
  Tack för din underbara blogg!

  1. Det absolut bästa är att beställa från en mattfirma. Heltäckningsmattor per rulle. Kan du få exakt strl. eller så brukar jag köpa Ikeas mattor som är lite mer lugg på. lägga flera på rad och rugga kanterna mot varandra, då syns inte kanten utan de går i varandra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..