5 inredningstips som förändrar ditt hem utan att kosta en endaste krona

5 inredningstips som inte kostar en endaste krona…

Vi avslutar denna jobbvecka med 5 tips som inte kostar en endaste krona men som ger stor förändring till ditt hem. Kanske några projekt att sysselsätta sig med i helgen?

1 Flytta ut soffan i rummet

Img 0209

Flytta ut soffan från väggen. Ofta trycker vi in soffan dikt an mot väggen för att vi tror att rummet ska kännas större. Det ger en ängslig och instängd känsla. Mitt tips, flytta ut soffan 7-10 centimeter från väggen, så att den får luft, det gör jättestort skillnad! Du får ny energi till platsen och rummet upplevs rymligare.

2 Möblera om efter årstiden

Living-Room vardagsrum

Ofta blir vi fast i en möblering. Men att tänka annorlunda i sin möblering när mörkret faller om kvällarna och trädgården blir allt kalare kan vara ett alternativ. Varför inte vända soffan och sittgruppen mot eldstaden eller något annat värmande så här års, om den tidigare varit riktad mot  trädgården. Alltså en höst- och vintermöblering, och en vår- och sommar möblering. Inte dumt alls och kostar inte en endaste krona.

3 Utgå och möblera från mitten

slettvoll nytt

Jag har sagt det förut och säger det igen. Möblera med möblerna i mitten av rummet. Det blir ett härligare flöde och bonus, du kan nyttja platsen längs med väggarna till förvaring, bokhyllor eller bord med vackra stilleben på och rummet, ja det upplevs så mycket större. Ett säkert inredarknep som garanterat skapar välbefinnande i vardagsrummet. Stort LIKE på tips nr 3!

4 Gardinupphängning

gardin skillnad

Häng gardinerna på väggdelen vid sidan om fönstret istället för en bit in på fönstret. På så sätt framträder fönstret bättre och du får mer ljusinsläpp och rummet upplevs större.

5 Levande växter

blogg slettvoll_essex_kasabi

Det finns inget som kan skapa sådan känsla av lyx, och energi till ett rum. Ta en kvist med höstlöv och sätt i en vacker vas. Knipsa de sista blommorna från trädgården eller som här, bara något grönt. Helt enkelt ta in naturen på olika sätt i din inredning.

Fem bra, och kostnadsfria tips som gör underverk för din inredning! Prova om du inte redan gjort det.

Fin fredag

Kram på er,
Jannice

Bild: 1, 3 Jannice Wistrand, Add Simplicity, 2 Pinterest. 3, 5 Slettvoll.

 1. Sandra skriver:

  Hej!
  Kan inte du göra ett inlägg om hur man inreder fönsterväggar snyggt?
  Dvs när man har fönster flera i rad att ytterväggarna är bara fönster med fönsterbräda. Så svårt att få till stora fönster snyggt så allt inte hamnar på rad😊

 2. Åsa skriver:

  Jag följer alla 5 tips 😀♥️

 3. Camilla skriver:

  Var är den underbara leopardkudden i bild 1 ifrån? 😊

  1. Från en butik som tyvärr inte finns längre. Mombasa hette den. kanske finns hos ngn annan?

 4. Kajsa skriver:

  Hej Jannice! Jag älskar din blogg och har läst i många år. Och funderar lite på det här med att möblera från mitten, försvinner inte kraftpositionen då? Eller hur gör man för att den ska vara kvar? Ett sideboard bakom soffan med stora grejer på?
  KRAM / Kajsa

  1. Ja det är en idé. Men även om du har möblerna i mitten kan du ju ha vägg bakom. Du ser ju ändå ut över rummet. Är du med? 2 meter bakom väggen gör ingen skillnad? Annars är ett bokbord bra med höga ting på. kram

 5. Tack för tips! Kanske skulle ta och möblera om på nåt sätt… 😉 Min soffa är lite svängd så den är redan lite ut från väggen.
  Men det där med gardinerna, jag vet att alla inredare säger att det ”skall” vara så, men jag _kan_ inte tycka att det är snyggt… Tycker det ser lite konstigt ut 😉 Hihi, jaja, det är tur var och en får göra som man vill!
  Tack för en fin blogg. Har även lyssnat lite på er podd, tycker ni är härliga!
  Kram Gunilla

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..