Inredningens betydelse för vårt välbefinnande

inred för välbefinnande

Jag tror på att vi med hjälpa av inredning kan påverka vårt välbefinnande och skapa ett boende för välmående. 

 • Där vi behandlar oss själva värdigt och med respekt genom ett vackert trivsamt boende.
 • Där ordning förenklar våra liv, minskar stress, irritation och oro.
 • Där vi inte ägs av våra prylar.
 • Där vi omger oss med färger som stämmer överens med den sinnesstämning vi vill ha.
 • Där vi möblerar för trygghet och avkoppling och tar hänsyn till livets skeenden.

Om vi använder Feng Shuins verktyg för att skapa denna harmoni, är jag övertygad om att vi alla blir mer tillfreds med oss själva, nöjdare med våra hem, tryggare i vår stil och vad vi har.  Därmed också lugnare inför trender, sociala mediers påverkan och modigare med att skapa personliga hållbara hem  utefter våra egna förutsättningar.

Kram Jannice

(Här är alla de 5 elementen eld, jord, metall, vatten och trä representerade i färg. Kan du hitta dem?)

Bild: Sköna hem

 1. Åh så fint och harmoniskt, så här vill jag ha det.
  Jag har en mörkblå soffa men får inte till det alls med färgerna, vantrivs här hemma. Är denna vägg vit? Funderar på ljus vägg, men vill absolut inte ha kritvitt. Vet du eller någon annan vänlig själ en fin vit (eller annan ljus) väggfärg som är mer dämpad eller vad man nu säger och som passar till mörkblå soffa? Vill ha ett ombonat hem men ej för modernt. Gillar inte för skarpa kontraster utan mera mjuka.
  Skulle bli så glad om någon kunde hjälpa mig.

  1. Här är en gråbeige ljus ton på väggen. det blir fint till den blå soffan. helt klart! kör på det och du kommer bli supernöjd. kram Jannice

   1. Tack snälla du för att du tog dig tid och svarade. Nu vet jag vad jag ska kika efter. Nu ska jag lägga mig tillrätta i sängen och lyssna på din podd, har alla avsnitt kvar, lucky me 🙂

 2. Hej!

  Jag håller med dig fullständigt, bilderna är för stora och texten skall inte vara centrerad. speciellt inte som den inte är lika bred som bilden! Texten blir mycket mer svårläst. Jag vet att Bonnier ändrar alla sina hemsidor så att de blir bara stora bildrutor men det ställer stora krav på bilderna – de ”krockar” i bland och tar udden av varandra – tycker jag.

 3. Håller helt med om det du skriver.
  Jag tror t.o.m. att det kan minska psykisk ohälsa. Inte bara att man mår bättre i en bra omgivning, utan bara det att man unnar sig att skapa en miljö där man mår bra, får positiva effekter.
  Att man gör något för sig själv.

 4. Hej!
  Där jag bor är inte trivsamt alls i vardagsrummet då färgen är en sandbeige-mot gult melerat på tre väggar och brunsvart ormskinnstruktur på fjärde väggen (sistnämnda tapet är helt okej dock). Renovering planeras något år framåt. Jag vantrivs i rummet och det är även där jag spenderar större delen av dagarna. Har du något tips på hur jag kan dämpa tapeternas övertag i rummet, göra dem mer neutrala/kallare utan att tapetsera om? Rummet har rätt stor bokhylla och sideboard i körsbär, typ chesterfieldsoffor i brunt läder och mörkt ekbord. Golvet är 80-talsparkett.

  1. Hej, du har helt klart överslag av jord som kan göra det tungt. Jag hade försökt att ta bort någon del av allt. Annars så mycket växtlighet och metall som kan lätta upp.. grå varm ton kan lätta upp. lycka till! jannice

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..