5 bästa inredningstipsen – så skapar du en värmande höstkänsla i ljusa hem

5 bästa inredningstipsen – så skapar du en värmande höstkänsla i ljusa hem

blogg pläd

Även om du har en ljus inredning kan du skapa höstmys. Här kommer några tips att tänka på.

Textilier

Tänk på att jobba ännu mer med textiler i olika material och struktur. Det är i textilierna den ombonade känslan sitter.

Mörka träslag

Mörkare träslag hjälper till att boa in hemmet, exempel kan vara vackra korgar att förvara plädar eller tidningar i.

Ta in eldelementet

Eldelementet hittar du i djurskinn, så som fårskinn och fuskpälsplädar. Värmen hittar du även i mässingens varma färg, belysning och levande ljus och lyktor.

Växter

Att ta in grönt och omge dig med växter i alla dess former skapar också värme till inredningen. Tänk så mycket mer värmande det hade varit om krukan med riset hade innehållit en grön växt istället.

Gardiner och mattor

Sist men inte minst en matta på golvet som håller om platsen, som gör det varmt och skönt att sätta fossingarna på och som bromsar rusande energier från stora fönster och vita väggar i ett rum gör stor skillnad. Även gardiner (som jag tycker ovanstående bild saknar) har förmågan att mjuka upp ett rum, göra det inbjudande och rofyllt. Tyget kan med fördel hålla en mörkare ton så här års för att ge ytterligare effekt till rummets inramning.

••••••••••••••••••••••

Vill du lära dig mer om hur du skapar värme i din inredning? Hur du på bästa sätt följer årstiderna och skapar balans i ditt hem där välbefinnande är det centrala? Då tycker jag du ska anmäla dig till min webkurs i Feng Shui! Du hittar den HÄR.

Med rabattkoden JANNICE15 får du just nu och fram tom den 30 sept-18, 15% på min kurs.

Skriv bara in koden i kassan!

Fin torsdag till er alla! Här blir det telefonmöte och sen fix i Studion! En smygkik får ni på min Instastories (vidoeformatet längst upp i Instagram @addsimplicity).

Kram på er,
Jannice

Bild: House to home

 

B.

.

 

  1. Så fint Du har det Carina och jag känner glädje av ljuset som får komma in genom dina fina fönster utan gardiner.
   Kram från Ninni.

 1. Det är lite svårt att bestämma vilka fönster är de bästa. Vi samarbetar nämligen med många leverantörer från hela Europa. Men när det gäller de som levererar till Sverige så rekommenderar jag Venska från Gdansk. Punktlig leverans, de pratar svenska och Drutex fönster som företaget levererar är av mycket bra kvalitet.

 2. Tur att smaken är som baken! Du skriver att du saknar en grön växt i krukan och gardiner runt fönstren. Jag tycker det är så fint som det är. Aldrig mer än tre färger (gärna olika toner och material för att få skiftningar och djup) och inga gardiner om fönsterpartierna är vackra i sig. En grön växt i krukan hade gjort den lugna beige-svart-vita miljön ”rörig” för mig. Så kan det vara!

 3. Hej Jannice!
  Jag söker efter en taklampa. Jag bor i en sekelskiftslägenhet, en tvåa där jag har sängen i vardagsrummet. En fin kontinentalsäng i ljusgrå sammet. Valde en på 140 cm för att den inte ska ta för mycket av rummet. Jag har en 40/50/talssoffa som känns feminin. Svängda, mjuka former i ett äldre tyg. Tyget är dovt, lite åt det blekta hållet, med smutsrosa blommor. Soffan har även lite blått och grönt i sig. Ikeas kuddfodral ”Sanela” i färgen grågrön passar fantastiskt fint ihop med soffan. Jag har även en Howardfåtölj i beigefärgat tyg. Lite åt naturhållet, inte det ljusa. Sängen står direkt till höger till höger i rummet. Jämte sängen står soffan. Som sängbord har jag en jättefin, äldre stol i mörkbrunt. Jag funderar på att sätta något tyg från taket för att avskilja sängen något då den i princip står mittemot det stora (spröjsade) fönstret. Men jag vet inte vad jag skulle välja för tyg? Just nu är rummet målat i vitt men jag funderar på att måla det i en grågrön nyans. Jag hade den i mitt tidigare hem och älskar den färgen. Ibland är den mer grå än grön beroende på ljuset. I det här rummet skulle det nog vara mer åt det gråa hållet då rummet är väldigt ljust men utan direkt solljus. Jag har gott om växter. Ja, de är till och med färgkoordinerade efter tips från din blogg!
  Vilken typ av lampa tycker du att jag borde ha? Jag har en takrosett så spontant känner jag att en lampa som hänger mitt i rummet är finare och mer rofyllt än att dra den en bit in i rummet för att hamna ovanför vardagsrumsbordet. (Det är ett äldre, runt bord. Lite högre än soffan och målat i vitt). Jag tänker antingen något i kristallstil eller något mer modernare för att blanda upp det med mina äldre möbler och göra rummet lite mer edgy. Jag föredrar silver/krom som metall. Har tex fönsterlampor som är i silver. Just nu är skärmarna svarta men vet inte om jag ska byta ut dem – och i så fall till vad? Jag har inte heller bestämt om jag ska behålla min beiga (åt det ljusa) matta (200×300) eller om jag ska byta ut den. Har inte heller bestämt mig för vilka gardiner jag ska använda. Det är högre i tak så jag behöver i så fall köpa gardiner med bättre längd.

  Det skulle vara SÅ uppskattat om du hade tid att svara eller kanske göra ett inlägg. Hoppas att jag kunde ge dig någon hjälp till att visualisera hur rummet ser ut. Jag tänker också ha en del bilder, antingen i svart-vitt eller i en ljusare nyans, på människor jag tycker om, natur och minnen. Dessa tänkte jag främst ha ovanför soffan (då ser jag dem inte från sängen). Men det kanske är en rörig idé, jag vet inte haha.

  Ha en fantastisk dag! Uppskattar verkligen din blogg.

  1. tack för din mejl! Jag ska fundera och återkomma med tips. långt mejl och många frågor, så jag låter det landa lite och läsa det igen. kram så länge…

 4. Hej, det är så intressant det här med vad ta bort en pryl, lägg till en eller byt ut osv gör för ett rum. Ibland gör så lite så mycket. Jag är i golvtrubblerier… gammalt fult furugolv som ska slipas och behandlas i vårt 40 kvm stora vardagsrum med mycket fönster. Vitmålat, vit vaxat, mörkbetsat (el vad man nu gör) hur sjutton tänker man? Ha en fin helg. /Anne

 5. Gillar starkt dina inredningar, färgsättning och din trädgård. Jag är på gång med hus nere i Ängelholm, söker en bra inredare, säker på färger. Har du något bra tips att ge? Söker även trädgårdsarkitekt eller liknande som kan hjälpa mig med tomten där jag vill ha mycket med gräs o lättskötta växter. Villan är på drygt 250 m2, tomten på 1000 m2 drygt.
  Om du har tid att ge tips, är jag jättetacksam.
  /Gib

  1. Hej! Jag gör inga privata konsultationer för tillfället. Finns inte tid över. När det kommer till trädgård tipsar jag om den vi anlitade. Karin på snitsig.net LYCKA TILL! kram

 6. Behöver råd! Har en 7meters vägg i vardagsrummet.. får inte till det riktigt. Vardagsrummet är i vinkel o väggen både vid den stora ytan (där soffa står) o i vinkeldelen där jag har matsalsbord. Nu har jag en 4 dörrars Bestå fr IKEA vid matbordet o en högre sektion brevid (inte ihop) bakom soffan. Funderar på om jag ska köpa en till sektion a la sideboard så det blir hela vägen o flytta den höga till en annan vägg. Kan det bli snyggt eller kommer det kännas för mkt? Så velig 😂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..