Makeover med små enkla medel i studions kök – före och efter

Förändring i studions kök med små enkla medel

FÖRE

Img 5859

Som ni säkert vet vid det här laget har jag flyttat in i min nya studio. Köket är inte stort men fullt tillräckligt. Det ligger bra placerat i en hörna, men var lite oproportionerligt och inte i den stil som jag vill uppnå på mitt nya kontor.

Img 5860

Men med lite fantasi, en såg, lite färg och nya handtag kan man komma långt!

Så…

EFTER

Img 6235

Vi började med att såga skåpet baksida så det blev lika djupt som det andra, så det blev en fin balans. Sedan köpte jag en enkel vit lucka på Ikea och bytte ut den lantliga till en slät.

Vi köpte den mesta möjliga matta snickerifärgen i svart. Målade med finaste rollen (blir som det är spraymålat, fantastiskt!) och väggen är också i samma kulör, svart, men i ambiance xtramatt från Nordsjö.

Img 6236

Efter det att allt blev svart och enhetligt stack det vita kaklet iväg och jag valde ett stänkskydd från Ikea som har två sidor. Antingen som här i mässing, eller på andra sidan rostfri. Jag valde mässingen för att få fram den mer eleganta looken.

Img 6244

Sist men inte minst, pricken över i. Handtagen!! Habo Selection i  samarbete med Thomas Sandell underbara handtag i borstad mässing. Jag tog de längst för jag tycker det blir dekorativt till det enkla och behövs då det är så få skåp.

Visst blev det skillnad?

Kostnaden:

Färg ca 500 kr.
Handtag 500 kr.
Lucka 150 kr.
Stänkskydd 300 kr (räcker dock till mer).

Totalt 1450 kr

Nu ska jag investera i lite snyggt porslin och har snöat in på Mateus nya kollektion i samarbete med Sam Baron och Yatzer.

Slider3 1440x850

Visst vore det snyggt i den grå och beige tonen..?!

Ha nu en fin söndag! Här skiner solen och det är en ljuvlig dag. Måste ut bums!

Kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

,

,

 

 1. Ellinor skriver:

  Tack!! Nu gav du mig mod att ge mig i kast med mina köksluckor. Har funderat länge på om jag ska våga dem själv. Men om det blir så här snyggt… då är det bara att köra!

 2. Berit skriver:

  Vilken förändring! Och till den lilla summan! 👌👌👌 Porslinet ser ju riktigt snyggt ut. Finns det i butik? Du har verkligen öga för detta! Din kurs på nätet är kanon, fast jag blir ändå osäker på vad som passar ibland. Borde nog anlita dig! 😉 Kram

  1. tack söta! ja det är iittalas serie.. tror den finns.. kram

 3. Lisa skriver:

  Riktigt riktigt sobert och snyggt. / Lisa

 4. Fantastisk tjusigt! Älskar verkligen att lite färg och några små detaljer ger ett helt nytt intryck!
  Målade själv om köket förra hösten. Luckor förvandlades från furu till mörkgrå, kakel från blå toner till vitt samt bytte handtag. Ett enkelt sätt att förnya när man vill spara på miljö och plånbok några år till 😊.

  1. javisst är det bra! Super! Låter som ett fint kök du har där 🙂

 5. Jädrar Jannice! Så fint det blev. Tyckte att köket såg helt ok ut från början.. ”det behöver väl inte göras om…” men tji fick jag! Så snyggt! Du kan du! Kram!

  1. Ååå tack söta Minna!! OCh det kan du också!! Kan du komma hit en gång i veckan och göra lite vackra blomsterarrangemang 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..