7 tips som skapar ordning i ditt hem!

Så håller du god ordning i ditt hem.

Acanthus engblad och co 3 5ba0d8830afd0

En fråga jag ofta får i min mejlbox av läsare och lyssnare är hur håller jag en god ordning i mitt hem? Så här kommer mina bästa tips! Inget nytt, inget revolutionerande, men enkelt och fungerar alldeles ypperligt.

 1.  Om du tar fram något, lägg tillbaka det på samma plats igen. Bok i bokhyllan, skor i hallen, osv.
 2. Om du öppnar något, stäng det igen när du är klar.
 3. Om du får post, ta ställning till innehållet direkt. Läs, kasta, ska det till fakturamappen, tillbaka till skolan, återvinning, jobbet osv.
 4. Om du tappar något, ta upp det.
 5. Om du tar av dig något, häng upp det.
 6. Och det kanske allra bästa!

Om det tar mindre än en minut. Gör det direkt!

Citatet ovan är så enkelt och det säger jag till mig själv ofta. Gå ner med smutstvätten i källaren. Lägg in den vikta tröjan i garderoben. Skrapa av tallriken och sätt in i diskmaskinen… Ja ni fattar. Få saker tar mer än en minut i våra hem, men kan hjälpa till att skapa en förfärlig oordning. Ofta handlar det om lathet, eller att vi inte tycker oss ha tiden att göra den där lilla ansträngningen.

Sist men inte minst!

 1. Ställ en vacker bukett eller blomma där det ofta blir stökigt. Vi har köksbänken som ofta blir till en skräpplats i vårt hem! Här är vi duktiga på att lägga saker på hög. MEN ett knep är att om det står en vacker bukett, eller som ovan, ett träd, är det svårare att överbelamra platsen med skräp. Prova själv!

Så där mina vänner. Nu har ni några tips på vägen för ett mer ordningsamt hem!

Själv är jag påväg upp till Stockholm för att undervisa Nordsjös butikspersonal i inredning, moodboard och sociala medier.

Det är sommarvarmt och lill-lördag! Kan det bli bättre!? Ha nu en fin dag!

Kram Jannice

Bild: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

 

 1. Ordning skapar lugn, så är det bara.
  Lyssnar en del på poddar nu och har letat rätt på lite olika inredningsbloggar.
  Känner igen så mycket av allt som du brukar säga, en del säger att de inte vet något om Feng Shui, men många saker kommer direkt därifrån.

  Hoppas du har det toppen i storstaden!
  Kram Anna

  1. tack söta. ja det är helt enkelt sunt bondförnuft! kramar

 2. Annika skriver:

  Jag har precis läst ovan punkter för min familj. Ska se om det funkar…

 3. Skulle vilja sätta upp hyllor i mitt renoverade kök på kakelväggen. Vet du om det finns hyllor utan konsoller?

  Ska även försöka få upp en tavelvägg i köket. På en tavla tänker jag mig en tavelbelysning. Vet du om det finns snygga sådana och m batteri ev? Annars får jag ”måla in” sladden.

  Mvh Erika

  1. Ikea har både utan konsoller och led belysning som man klistrar på…

 4. Kate skriver:

  Var är din fina kruka inhandlad? Kate

 5. Kate skriver:

  Du är ju bara så inspirerande! Jag får sån energi och aha upplevelser då jag dagligen läser din blogg. Om man vill ha det lite mjukare ton mot mina vita väggar, är begie en bra färg på kruka (som på din bild ovan) eller blir det för ”mesigt”? //Kate

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..