7 tips som skapar ordning i ditt hem!

Så håller du god ordning i ditt hem.

Acanthus engblad och co 3 5ba0d8830afd0

En fråga jag ofta får i min mejlbox av läsare och lyssnare är hur håller jag en god ordning i mitt hem? Så här kommer mina bästa tips! Inget nytt, inget revolutionerande, men enkelt och fungerar alldeles ypperligt.

  1.  Om du tar fram något, lägg tillbaka det på samma plats igen. Bok i bokhyllan, skor i hallen, osv.
  2. Om du öppnar något, stäng det igen när du är klar.
  3. Om du får post, ta ställning till innehållet direkt. Läs, kasta, ska det till fakturamappen, tillbaka till skolan, återvinning, jobbet osv.
  4. Om du tappar något, ta upp det.
  5. Om du tar av dig något, häng upp det.
  6. Och det kanske allra bästa!

Om det tar mindre än en minut. Gör det direkt!

Citatet ovan är så enkelt och det säger jag till mig själv ofta. Gå ner med smutstvätten i källaren. Lägg in den vikta tröjan i garderoben. Skrapa av tallriken och sätt in i diskmaskinen… Ja ni fattar. Få saker tar mer än en minut i våra hem, men kan hjälpa till att skapa en förfärlig oordning. Ofta handlar det om lathet, eller att vi inte tycker oss ha tiden att göra den där lilla ansträngningen.

Sist men inte minst!

  1. Ställ en vacker bukett eller blomma där det ofta blir stökigt. Vi har köksbänken som ofta blir till en skräpplats i vårt hem! Här är vi duktiga på att lägga saker på hög. MEN ett knep är att om det står en vacker bukett, eller som ovan, ett träd, är det svårare att överbelamra platsen med skräp. Prova själv!

Så där mina vänner. Nu har ni några tips på vägen för ett mer ordningsamt hem!

Själv är jag påväg upp till Stockholm för att undervisa Nordsjös butikspersonal i inredning, moodboard och sociala medier.

Det är sommarvarmt och lill-lördag! Kan det bli bättre!? Ha nu en fin dag!

Kram Jannice

Bild: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

 

LOADING..