En Feng Shui analys på en ljuvlig sekelskiftsvilla

Vacker sekelskiftsvilla och en Feng Shui analys.

s5r-7

Men hur vackert? Det tunga mörka träslaget (jord) som möts upp av vita ljusa sittmöbler (tillhör metallelementet). Tavlan i svart blir vattenelementet liksom mattan på golvet och färgen i lampskärmen. Mässingen på bordet liksom guldet i tavlan, och den cerise färgen på kuddarna skapar värme och blir eld. Träet finner vi i buketten på bordet och i växterna i fönstret. Prova och se vad som hade hänt om växterna inte fanns där, eller om det svarta försvunnit. Stor skillnad och obalanserat.

s5r-8

Märk väl hur fint sammansatt inredningen är färgmässigt. Det är olika kulörer men de är dämpade och passar fint med varandra. Detta då de håller samma nyans. Alltså de har lika mycket svärta i sig.

s5r-9

Detta är ett bra färgsättningsknep. För håller man nyanslika kulörer, alltså olika kulörer fast med samma nyans (styrka) kan man enkelt mixa och matcha massa färger, ändå håller det samman.

s5r-10

Till och med kökets luckor är färgsatta i en underbar grön ton som ger en skön personlig känsla till helheten. De svarta köksmöblerna stramar upp och gör inte köksdelen så gullig.

Läs hela reportaget i Sköna hem, här.

Ha en fin söndag och glöm inte Stilsnack som kommit ut med ett nytt poddavsnitt. Vi snackar mode, sittandes på Arlanda och skvallrar om Stockholms pressvecka och våra favoriter. Lyssnar gör du HÄR.

Av: HEDVIG TÖRNEMAN
Text: CECILIA VON MENTZER
Foto: ANNE NYBLAEUS

  1. Kicki skriver:

    Har du någon aning om var matbordsstolarna klädda i blått kommer ifrån?
    Kram

    1. Tänker att det är artwoods ”Boston” stol och ngn av deras tyger. Eller är det Ikeas Henriksdal och tyg från bemz, de har mängder. lycka till!

  2. Marika skriver:

    Älskar dessa typer av inlägg när du gör Feng shui analys 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..