ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED IKEA

Ikeas belysningssystem ”Trådfri” tar ditt hem till ytterligare en dimension

/

Trådfri Ikeas smarta belysningssystem.

IMG_6971

I samarbete med Ikea har jag fått möjligheten att inreda min studio med deras smarta belysningssystem Trådfri.

Jag kan villigt erkänna att jag var något skeptisk till en början. Inte till systemet men till att  ta tag i tekniken. Såg framför mig en lunta bruksanvisningar, fjärrkontroller, lampor och annat jag inte begrep mig på.

Men se där fick jag fel! För det visade sig efter en tur till det stora varuhusets belysningsavdelning, och en förklaring av personalen, blev det en baggis att installera.

IMG_7110-2

Vad är då trådfri?

Många tror att man slipper sladdarna i ett hem, och riktigt så bra är det inte, men nästintill.

Systemet bygger på att man köper en fjärrkontroll (puck) som här ovan i bild och en speciell glödlampa. I glödlampan finns ett inbyggt kretskort som du sen kan styra med pucken.

Så du kan helt enkelt byta ut lamporna i ditt hem till lamporna ”Trådfri” och sedan styra dem med pucken. En puck kan ta 10 lampor.

Hur installerar jag?

Enkelt att följa bruksanvisningen, men du klickar fyra ggr på knappen på baksidan av pucken så är den igång. Sedan håller du ner samma knapp 2 cm från din lampa som du vill ansluta till systemet. Lampan ska vara tänd under hela processen. Efter några sekunder börjar lampan pulsera/blinka, invänta tills den blivit normal och lugn igen. Voilà! Lampan är nu connectad med Trådfri och kan styras med pucken/fjärrkontrollen.

IMG_7119

Ja, jag sa ju att det var enkelt.

Fördelarna då?

• Du dimmar med fjärrkontrollen. Från mysbelysning till stark fokusbelysning på bara en sekund.

• Du kan välja om du vill ha varmt eller kallt sken på lamporna! Jag menar hur bra?!??!?!?!??! Här kan vi alltså styra en lampskärm som kan ge konstigt sken av dess tyg, och få den att smälta in i inredningen. Vi kan göra en hall kallare som behöver mer energi och chi. Vi kan ta varmare mysigare sken framåt kvällen och blåare på morgonen när vi behöver vakna. Och detta bara med ett simpelt knapptryck!

Hur gör jag med annan armatur än glödlampa?

Trådfri innebär inte bara en sorts glödlampa utan det finns även andra varianter såsom Ikeas nya tavelbelysning Maglehult, som direkt har en anslutning till en driver.

IMG_7112

Även vitrinbelysning Omlopp kopplas direkt in i denna driver och styrs sedan med pucken.

IMG_6915

Du kan koppla upp till tre lampor i en driver

IMG_7124

Har du kanske lampor som inte på något sätt passar, eller som redan har en dimmerfunktion i sin armatur? Misströsta inte! Du kan få in dessa i det Trådfria systemet genom att bara köpa ett trådlöst uttag (adapter) och sätta i eluttaget och sedan lampans stickkontakt i den, så är även den lampan med i det Trådfria  systemet.

IMG_7122-1

Finns det några nackdelar?

Nja, vid första anblicken kanske man kan tycka det känns dyrt? En lampa kostar 199 kr. MEN här vill jag poängtera prisvärdheten i jämförelse med liknande belysningssystem av konkurrerande märken som är betydligt dyrare. Trådfri belysningssystem är gjort för att alla ska kunna ha råd med det och en lampa håller ju i all evighet då det är LED, så prisvärt är ordet!

Appen tar belysningssystemet till en ytterligare nivå!

Och som inte detta skulle vara nog? Vad säger ni om att kunna dimma endast en lampa bland alla dina spots? Välja en lampa i kallare sken och en i varmare. Att bara hålla en spot i taket stark och riktad mot favorittavlan när de andra är släckta? Eller att kunna ställa in belysningarna på timer och förändra efter tid på dagen eller årstid?

Jo då det går med! Då laddar man bara ner Ikeas app Trådfri (som är gratis) och sedan lägger man in lampa för lampa likt min tidigare beskrivning ovan.

Då kommer det se ut så här…

IMG_7181

…och du kommer alltså ha möjlighet att tända, släcka, sätta timer, ändra barnens rum till nattbelysning, låta det vara tänt när du kommer hem om dagarna. Släcka där du inte är, alltså ingen onödig elförbrukning, bättre ljussättning och smartare vardag helt enkelt.

IMG_7183

I appen finns också 3 färdiga ljussättningar vardag, fokus och avkoppling som gör att du snabbt kan ändra lamporna till det du behöver för stunden.

IMG_6940

I skrivande stund har jag inställningen fokus på i min studio då det är en mörk, regnig måndag och jag har mycket jobb framför mig. Forskning visar att blått sken är det ljus som bäst återger det naturliga ljuset och det ljuset som gör oss pigga, så vem behöver inte det en måndagmorgon i oktober?!

Så det mina vänner var första delen i mitt samarbete med Ikea. Den tekniska biten.

Sammanfattningsvis:

Ett smart belysningssystem, enkelt att installera och som gör makalöst stor skillnad för helheten och belysningen i ditt hem! Det är sällan man får möjlighet att tipsa om sådana här omvälvande och magiskt bra lösningar som inredare, men nu gör jag det, och jag står bakom det till 100%! Jag är såld!

Om jag vill ha Trådfri hemma också?
Det kan ni tro!

I nästa inlägg kommer jag visa er min studio som jag förvandlat till en trivsam oas helt med Ikeas armatur, möbler och trådfria system.

Ha nu en fin dag!

Kram på er,
Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity
Inlägg i samarbete med Ikea.

.

.

15
50

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00