Fönsterdekoration: stora fönster, kräver stora ting

Fönsterdekoration


Jag får massor med frågor kring det här med fönsterdekoration så jag tänkte köra några inlägg framöver för jag märker att det verkligen finns ett behov därute.

Tips nr 1

Tänk på att stora fönster kräver stora krukor, växter eller andra dekorationsföremål. Väldigt fin balans i bilden och ett stort plus till de vackra gardinerna med art deco mönster i sidorna.

Önskar er en fin start på denna höstlovsvecka! Eller som fröken sa i skolan, läslov. Jag har tagit ledigt denna vecka och ska njuta till max med att vara med barnen, långa sovmornar, pyssla och åka på små utflykter!

Trevlig måndag till er alla!

Kram Jannice

Bild: Decor Ideas

.

.

 1. Anna skriver:

  Ja detta område är intressant och svårt tycker jag. Önskar också som tidigare läsare ett inlägg om blommor/krukväxter…vad funkar ihop vet att du ofta pratar om högt mot lågt, blankt mot rufft, runt mot kantigt dvs motsatsförhållande men vet inte om det är så man ska tänka med växter också tycker det känns som det blir spretigt tänker ska man för tänka runda mjuka former (bladverk) funkar bäst mot liknande istället och inte ”bryta av” kontraster …som sagt skulle gärna höra dina tankar kring krukväxter vad som funkar och hur man får en helhet när man har många stora fönster som man ofta ser samtidigt ”från olika håll” som andra också skrivit kram 😍

 2. Tips när man har höga/stora fönster med spröjs men med relativt smala fönsterbräder (18 cm). Så svårt att få till!! Älskar din blogg.
  ♥️

  1. Smala långa ljusstakar är fina på ena sidan två stycken och något växt i en mindre kruka vid sidan om som hänger ner….

 3. Lena skriver:

  Så vackert!! Jag har ett kök och ett vardagsrum i vinkel med varandra och totalt 6 fönster 140x140cm stora med spröjs. Kan du tipsa om hur man får balans och fint i fönstren när de är flera och som man ser tillsammans från flera håll, tack. Följer dig med glädje på både Instagram och Bloglovin 👌

 4. Martina skriver:

  Jag chansar och ser om du har lust att hjälpa mig med en fråga… Jag har precis köpt en lägenhet och bytt tapeter i alla rum. Tyvärr gjorde jag en tabbe som jag gjort förut, jag lär mig visst aldrig.. En grå tapet som jag tyckte kändes åt det varma lite beige hållet i butiken blev blå när den kom upp på väggen. Jag trodde det händer i norrfönster, men detta rum har fönster mot söder och väster. Och jag vill inte ha blått… Hur kan jag tänka med inredningen för att förstärka det varma, rena grå och tona ner det blå? Hur kommer intrycket av väggen påverkas om jag har varma eller kalla färger på övrig inredning? Ska jag undvika blått till varje pris eller kan väggen bli mer grå om den får nåt mera blått att jämföras med? Blir det ännu kallare av kallt, eller tvärtom? Jag tänker att jag ska ha varmt ljus i alla lampor, det borde väl kunna göra lite skillnad?

  1. TACK vad roligt. jag ska skriva mer om detta, kommer, kram

 5. Marika skriver:

  Hej Jannice,
  Tack för en fin blogg.
  Jag önskar få dina tips på hur man ska tänka med växter. Till exempel passar orkidé i ett rum inrett i industriell stil? Vad för växter passar i ett klassiskt inrett hem? Det känns som växterna har också en viss stil inte sant? Skulle du säga att terrakottakrukor passar i ett klassiskt inrett rum?
  Tack på förhand!

  1. Absolut , du är rätt på det. kommer ett inlägg om detta. lite av det nämner jag redan idag 🙂 kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..