Simma med strömmen snarare än mot när det kommer till din fasta inredning

Vacker sekelskiftsvåning i petroleum blått

Godmorgon! Soffleverans och annat här gör att jag slänger in ett gammalt blogginlägg men alltid lika högaktuellt. För jag brukar prata om att man hellre ska följa sin fasta inrednings färg än att gå emot den. Ett exempel kan vara att man har ena hyreslägenhet med ett brunt kakel man inte gillar. Istället för att sätta dit en helt annan färg för att trolla bort det bruna ska man simma med strömmen och gå ton i ton.

Detta tycker jag är ett fint exempel på det. En bild från Petra Tungårdens härliga våning där man valt att utgå från tonen på kakelugnen. Istället för att den blir en ensam petroleumblå centerpiece i rummet, får den nu en samhörighet med några ljusare toner av samma kulör på väggen.

Extra plus för att man behållt det vackra taket. Brunt och petroleum är världens vackraste mix och det gör också att lägenheten inte tappar sin själ.

Taket vävs också samman till en helhet då både valet av matta och soffa går i olika toner av den bruna kulören. Det blir då som om man håller om rummet.

Dagens inredningstips mina vänner och ett mycket bra hållbart sådant!

Önskar er en härlig onsdag!

Kram Jannice

Bilder: Jesper Florbrant

.

.

 

 1. Anna skriver:

  Jag gillar färgerna men tycker att det är extremt synd med alla äldre våningar där man flyttat köket till en central del, bara för att det är modernt just nu. Jag kan förstå att det upplevs som tråkigt med ett litet kök långt borta i ett hörn, men man förstör hela våningens karaktär genom att placera köket i en fd matsal eller salong. Förhoppningsvis förstör man inte ekparketten på köpet…

 2. Maria skriver:

  Var hittar jag det superfina soffbordet?🤗

  1. gubi har. Sedan har aytm liknande och är det ellos eller jotex.

 3. Susanne skriver:

  Hej! Vore så roligt att se en bild på t.ex. ett kök med fult brunt kakel där man anammat ditt tips så man ser hur resultatet kan bli. Tack för en toppenblogg!

 4. Nettan skriver:

  Tycker du verkligen att den lägenheten är bra inredd? Av de bilder som jag sett på lägenheten får jag en känsla av att någonting saknas, jag kan inte sätta fingret på det, men inredningen känns inte färdig. Det blir lite platt intryck. Är det bara jag som upplever detta? Har du något förslag på vad det kan vara som jag reagerar på?

  1. Anneli skriver:

   Som jag läser inlägget så sägs det inget om inredningen utan om färg. Det är bland det viktigaste i hemmet att man får ihop färgerna. Visst kan man ha det som man vill om man orkar men det är otroligt skönt att kunna få till det precis som man vill ha det, oavsett vilket man väljer.

   Jag har haft jättesvårt för det men nu är det äntligen i land och jag njuter så av mitt hem. Tack till Jannice för alla bilder som du kommenterat genom åren för att hjälpa mig på traven :).

   1. Tack det värmer mitt hjärta att jag kunnat hjälpa till att hitta det hem du trivs i som skapar välbefinnande oavsett vilka stilar vi alla har . kram

   1. När det kommer till inredningen i lägenheten kanske jag hade gjort på ett annat vis, men tanken med detta inlägg handlade om färgsättningen och hur man kan ta hänsyn till fasta föremål. kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..