Två dagars event i Köpenhamn…

Köpenhamn med Philips och Georg Jensen.

415404153

Veckan började med 2 dagars besök i Köpenhamn. Jag var inbjuden på detta event för att få en förhandstitt på Philips nya tv i samarbete med Georg Jensen (lanseras i mars 2019).

Incheckning på mysiga SP34, följdes av en fördrink nere på deras restaurang Veakst.

HotelSP34-Vakst-04

IMG_8247

IMG_8252

Mötte upp dessa härliga ladies. Från vänster Michelle Meadows redaktör på Residence, med ett av Sveriges finaste hem och begåvad skådespelare, Johanna Bradford inredningsbloggare på Elle Decoration och Elsa Billgren programledare samt bloggare på Elle.

IMG_8326

Stassade upp mig inför kvällens middag på Konstmuseet. Pennkjol och rosett, Kapp Ahl. Väska Lindex och den vackra blusen är från Stenströms.

IMG_8272

IMG_8318

Och så kom vi då till museet där den nya tv:n mötte oss. Alltså, man hade ju rätt höga förväntningar när Georg Jensen är inblandad och ja, de besannades. För oj så snygg tv! Lövtunn, krom och med den snyggaste lilla fjärrkontroll. Den här får gärna ligga framme på bordet hemma. Haha… liten som en penna.

IMG_8280

IMG_8319

IMG_8290

Middagen hostades av ingen mindre än Pernille Teisbaek. Underhållning av Danmarks stjärnskott Nicklas Sahl (som golvade oss alla, in och lyssna på Spotify). Och middagen var sagolikt god!

Här ser ni vi som var här från Sverige. Johanna Fingal, Sara Biderman, Elsa Billgren, Johanna Bradford, Tilda Bjärsmyr, Elle Decoration och Michelle Meadows.

IMG_8315

Dagen efter skulle vi få en tur till Köpenhamns måsten och Pernilles favoriter…

IMG_8388

Första stoppet Studio Oliver Gustav. Har bara varit i den lilla butiken tidigare men jag säger bara: Oh my god!! Ni måste dit! Så uuuunderbart vackert, vilken inspiration. Om 2 veckor är det julpyntat också. Can´t wait!

IMG_8373

IMG_8345

Mer spröjsade takfönster åt folket. Hur vackert!?!?!!!!

IMG_8391

IMG_8389

Konstnärligt, personligt och nästintill sakralt.

Nästa stopp var Thorvaldsen museum. Fantastiskt vackert! Åk dit om ni inte redan varit där.

IMG_8369

Dagens viktigaste, ett besök på Georg Jensen och deras atljé. Vi började med en utsökt lunch uppdukat mitt i deras showroom i vacker miljö.

IMG_8387

IMG_8415

Där fick vi lära oss en massa om företaget, deras designprocess och det otroliga hantverk som ligger bakom varje sak.

IMG_8465

Vi fick även besöka antikvariatet med alla deras produkter sedan mitten av 1800-talet. Wow säger jag bara!!

IMG_8406 2

Efter två härliga dagar var det 3 timmar kvar till hemfärd, den spenderade jag med Michelle och Elsa. Där vi insöp Köpenhamns atmosfär, julskyltning, vintage affärer och härliga arkitektur.

IMG_8419

Det var min start på veckan det. Bättre kan det inte bli. Nu ska jag iväg på lunch med Katarina och sedan blir det till att slänga skräp och börja kika på julskyltningen i studion. Nästa vecka är det nämligen julskyltning här på Råå.

Ha nu en fin dag!

Kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

 

  1. Låter slemmigt med en hostad middag! Hade hon ingen medicin?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..