På begäran, vår julgran och dekoration…

Inspiration juldekoration.

IMG_9429

Visade vår julgran förra veckan och fick så mycket frågor kring pyntet så här kommer ytterligare information om juldekorationen och mitt tankesätt kring helheten.

För mig är julen en viktig tradition och jag försöker föra vidare de traditionerna som mina föräldrar har gett mig till våra barn och samtidigt skapar jag och maken våra egna. En av dem är att klä granen till Lucia. Älskar att komma ner till en tänd gran, lyssna på Luciasång och njuta av lång frukost tillsammans.

IMG_9410

Att dekorera granen med vackert pynt som håller år ut och år in började faktiskt redan för 10 år sedan, när maken fick Georg Jensen pynt från en leverantör varje år. Efter det började vi samla på dessa fantastiska danska underverk. Med åren har vi kompletterat med kulor och årets samlingar. Den där känslan av att ta fram dessa vackra hantverk vill jag kunna förmedla till mina barn. Att sätta stjärnan på toppen ska kännas lika härligt från år till år.

IMG_9434

I år har vi investerat i Georg Jensens julornament 2018.

IMG_9411

I år bytte vi ut granen till konstgjord, då jag är otroligt allergisk och förra året lovade jag mig själv att inte gå rödögd kliande genom julen. Erkänner, en viss sorg, men idag är granarna otroligt naturtrogna, lamporna redan satta och pampiga som bara den. Vår julgran är från Royal Design. Vi har den ”lilla” storleken med 280 lampor, men det finns även med 360 lampor och med 600 lampor.

Ängeln ovan i bild är från Rosendahl finns i både silver och guld.

IMG_9416-1

Även den här stjärnan är från Rosendahl Copenhagen, liksom porslinskulorna i grått och silver.

Vi har alltid samma bas i vår gran, men ibland väljer jag att hänga i färgade kulor som jag köpte för många år sedan som antingen går i vinrött, eller bärnsten och gyllene brunt. Men i år körde jag bara silver i vårt allrum och de värmande tonerna hamnade i vår matsal/vardagsrum/tvrum. Japp vi kör två granar då jag vill kunna njuta maximalt då vi inte har tv:n i vår allrum men det är här vi samlas och umgås på julen.

IMG_9417

IMG_9408

Sötast är nog de här små ”korgarna” där man kan lägga någon julkola i, hänga i fönstret eller i ett tallris i hallen. Finns även i hjärtan, och i olika storlekar.

Nu ska jag bege mig till Studion. Idag kommer tidningen Hallå och gör en intervju med mig angående min finalplats som ”Årets influcener inom inredning 2019”. Och ikväll blir det event på nya hotellet här i stan, The Vault. Det är Per Holknekt som bjudit in till ett pressevent för hans senaste affärsidé, Monlux. Ursnygga speglar, premium. Häng med mig på Instastories så får ni se!

Fin start på denna sista vecka innan jul. Funderade starkt på att sätta handskar, badmössa och munskydd på ungarna när de skulle iväg idag, med tanke på alla förkylningar, magsjukor och annat sköt som far runt just nu.

Kram på er,
Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity
Inlägget innehåller adlinks

.

.

 

 1. Hej janice
  Så fin gran får nog börja samla pynt
  Men jag undrar var kommer dekorationen ifrån som är i glaskupan
  God Jul
  Ulrika

 2. Eva skriver:

  Inget småbarnspynt ser jag, var hänger deras alster?

  1. Elin skriver:

   Sådan himla onödig kommentar.

  1. Som svar på din fråga – i deras egna granar och i vårt kök. /Jannice

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..