Att jobba med mörka väggar – sofistikerad elegans…

Mörka väggar och ljusa möbler i din inredning

Det är otroligt vackert och ofta lätt att lyckas med en inredning om man arbetar med kontraster. Och vad menar man då med det?

Se bilden ovan. Att måla mörka väggar och sedan låta möbler och textilier stå för det ljusa i inredningen ger ett elegant, ombonat och inbjudande intryck. Ett knep vi ofta ser på hotell. De ljusa möblerna kompenserar och gör de annars mörka väggarna till en fin ridå. Att arbeta med belysningen på såväl väggar, som vid möblerna och i fönstren såklart lika viktigt som alltid.

Så var inte rädd att jobba med motsatt kontraster och mörka väggar. Det blir otroligt vackert och effektfullt, samtidigt som det ger en sofistikerad elegans.

Ett annat tips är att jobba med metallen mässing, som värmer och blir fint till det mörka. Mässingen hjälper också till att skapa den eleganta känslan.

Önskar er den finaste av dagar!

Kramar Jannice

Bild: Slettvoll

.

.

 

 

 1. Julia skriver:

  Stort tack för inspirationen! Älskar din blogg! Skulle vilje få lite feng shui-råd😊 Vi har köpt en stor soffa med två fåtöljer i sammet (mörkblå) till vårt vardagsrum med väldigt stora fönster, vita väggar och ek-golv. I övrigt har vi ganska mycket detaljer i svart också. Vilka färger på matta, soffbord och övrig inredning skulle passa bra? tänkte brun, grå, smutsig rosa. Tack på förhand!

  1. JAg tänker mig att du saknar jord så en gråbeige matta som är lite ljusare hade varit jättevackert. Jobba gärna med mörkbruna korgar eller trämöbler som kan mjuka upp och ge en fin balans och som är jättesnyggt till blått. lycka till, kram

 2. Kicki skriver:

  Så vilsamt för själen.
  Inte har du någon aning om vad det kan vara för ncs på väggen? Vill ha:)

  1. Jag kan tänka mig att den är någonstans mellan ncs s5000 eller upp till 8000. kram jannice

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..