ANNONS

Vackra dekorationstips med julstjärnan i fokus

/

Julinspiration till granen.F

Har ni tagit in granen ännu? Förr vet jag att mamma och pappa jobbade häcken av sig kvällen innan så jag och min bror skulle vakna upp till ett julpyntat hem och tänd gran. Och visst var det en fantastisk upplevelse. Men i vår familj numera börjar vi tidigare med granen, till Lucia tycker jag är lagom. Då njuter vi av den länge och så blir det inte så mycket att göra precis innan jul. Allt för julefriden…

Idag tänkte jag bjuda er på en liten annorlunda pyntning av granen.Tips som jag hittade på Blomsterfrämjandets sida.

  • Ta en rejäl kruka, kanske någon som du hade ute i somras, och placera julgranen i den. Om det är hål i ytterkrukan är det viktigt att du placerar julgranen i ett vattentätt kärl så att du kan vattna den. Placera sedan en matta av julstjärnor runt granen. Så fint!
  • Äkta blommor i granen är något utöver det vanliga. Enklast är att fästa små glasrör i julgranen och sedan placera julstjärnor som snittblommor i glasen. Fyll på med kulor och annat pynt om du önskar eller låt blommorna lysa för sig själva.

  • Den riktigt pyssliga tar istället och lindar in julstjärnor i mossbollar som hålls samman med hjälp av silver- eller guldtråd. Mossbollarna måste sprayas med vatten emellanåt för att inte torka ut.

s5-5

Visste du om att du kan använda julstjärnan som snittblomma. För att lyckas gör du så här:

Skär av kvistar från julstjärnan. Doppa sedan snittytan i 60 grader varmt vatten ett par sekunder och därefter i kallt vatten. Det stoppar mjölksaften och hindrar den från att sippra ut. En julstjärna står lätt 2 veckor i en bukett!

s5-6

Ett annat fint tips är att dekorera paket, glöggflaskan eller tvålpumpen på gästtoaletten med en styck blomma. Håller lätt minst 1 dygn utan vatten om du gör som ovan.

s5-8

Eller varför inte som dekoration i håret på självaste julafton till en enkel klänning? Så effektfullt!

Ha nu en riktigt fin dag!

Kram Jannice

Bilder: Blomsterfrämjandet Lina Arvidsson samt Jannice Wistrand.

.

.

7
87

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00