Från jul till nyår på 1 timma – med endast 5 insatser

Nyår på en timma

Det vankas nyårsafton och kanske känner du för att dekorera lite mindre juligt och mer glittrande festligt! Här har du mina 5 bästa tips för att få till nyårskänslan där hemma på mindre än en timma!

Ta bort tomtarna

nya%cc%8ar-house-doctor

Börja med att ta bort alla tomtar i huset och den allra ”juligaste” dekorationen och packa ner det till nästa jul. Glöm inte att laga eller slänga trasiga saker. Trist att plocka upp dem nästa år om du ändå inte tänkt att använda dem mer. Att bara få bort det röda ger en krispighet på hemmet och gör det lite extra ljust. Glöm dock inte att behålla grönska och värmande belysning för att få fortsatt balans mellan elementen.

Uppdatera blommorna

blommor-nya%cc%8ar

Byt ut dina överblommade julblommor i rött mot grönskande vita blomster, eller välj en färg som du vill ska genomsyra din dukning eller inredning. Eller gör som jag, ta fram de vanliga växterna som nu stått i källaren under julledigheten.

Låt det glittra

nya%cc%8ar-sparkling-2016

Det finns inget som ger sådan festlig känsla som guld, silver och glitter. Så välj dekoration som glittrar. Låt ljusslingorna sitta kvar. Fyll på med ljus där hemma. Gärna vita som skapar extra energi i mörkret. Ballonger är också något som genast skapar feststämning, då gärna några få men extra fina. Här gäller som alltid, samla din samling så blir effekten maffigare.

nya%cc%8ar-2016-ballonger

nya%cc%8ar-2017

Champagne

nya%cc%8ar-champagnepyramid-2016

Är det någon gång på året du ska unna dig riktig champagne är det väl på nyår. Men mitt tips är dock att börja med den ”riktiga skumpan” som välkomstdrink och till middagen, för att sedan dricka något mousserat till tolvslaget, när ni ändå står ute och huttrar och hälften spills ut.

Nyårsbord

56b499ab0bcd694bd363ca143e76017e

Julgottebordet omvandlas nu till ett nyårsbord med förslagsvis en ishink fylld med drickbart, en bricka; varför inte servera välkomstsnittarna på en spegel, det blir extra glamouröst. Glittriga karameller och chokladpraliner finns att köpa i affären. Satsa på att dekorera denna platsen, samt gör en fin dukning och placera en blomsterkvits och ett doftljus på handfatet. Det räcker gott och väl!

Hoppas mina tips kommer till användning och ha en fin dag!

Kram Jannice

Bilderna är från House to home, samt Liagriffith.com

 

.

.

 

 

 1. Anki skriver:

  Superbra tips! Gott nytt år😊

 2. Stina skriver:

  Underbara tips!
  Gott nytt år 🎉

 3. Tack för dina alltid så användbara tips!=)
  He he, jag ska packa ner mina TRE tomtar ikväll jag;-)
  Annars är det mest vitt, guld, grått o guld hemma. Är inte röd av mig för fem öre 😉

  Nu ska jag ner på stan och se om jag kan hitta något lite glittrigt att duka bordet med:)
  Ha en fin kväll!
  Kram Anna

 4. Älskar dina enkla och konkreta tips som gör susen 🙂
  Önskar dig ett friskt & glatt 2017

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..