Inredningsverktyget om passar alla stilar och alla plånböcker

Att AtaaDe 5 elementen i Feng Shui.

390ca34fabbb581589863fb322c3247b

Om du ska börja testa dig fram med Feng Shuin’s fem element som verktyg, är mitt tips att börja med badrummet för här blir det så uppenbart hur balansen i en inredning uppkommer.

Se bara på det underbara badrummet ovan. En Feng Shui analys av de 5 element ser du här nedan.

Metall

Det vita i ett badrum tillhör metallelementet, så även ljusgrått. Alltså har vi ofta ett överslag av metallelement på våra toaletter. Oftast brukar även blandaren osv vara i metall och toalettstolar och annat porslin vara vitt, så ett tips är att ligga lågt med metall då det ofta finns ändå.

Vatten

Det svarta tillhör vattenelementet och ger en fin kontrast till helheten. Även speglar tillhör detta element som även har förmågan att förstora.

Eld

Här har vi elden i det tända ljuset. När belysningen är tänd tillhör det också eldelementet. Om man på annat sätt skulle vilja få in värme och eldelementet i ett badrum, välj en blandare eller krokar i mässing, eller varför inte en gul handduk?

Jord

Något som är riktigt fint i det här badrummet är att man valt att använda sig av cement i fat och tvålpump. Den lilla tonen av beige jordar och skapar ett slags lugn till det annars hårda vita och svarta. Ett annat exempel på att jorda ditt badrum är att använda sig av mörkbruna korgar. Vackert och skapar en mjukhet till rummet du är mest avklädd i.

Trä

Och så slutligen träelementet, som vi ofta saknar i våra badrum. Tänk bort växtligheten här och känn genast hur balansen försvinner och hur kalt och omysigt det blir. Ja, jag vet att alla inte har fönster och möjligheten till stora växter i sitt badrum, men vet ni vad? Det går lika bra med en murgrönekvist i en söt vas på handfatskanten. Världens bästa och mest enkla tips för att skapa balans och välbefinnande på din toalett. Prova själv!

När man talar om de fem elementen, ska alla vara representerade, då uppstår balans och då känner vi harmoni och välbefinnande.

De fem elementen är världens bästa inredningsverktyg som passar alla stilar, alla människor och alla plånböcker.

Kram Jannice

Bild: @fourteen.oh.five

.

.

 

 1. Tina skriver:

  Snälla….kan du göra en likadan för kök?

 2. Så komiskt. Strax efter jag såg denna bild på din instagram, kom den upp på min Pinterest. Så himla snyggt!!! photo @fourteen.oh.five
  Måste ha ett spegelskåp/medicinskåp i vårat nya hus vi bygger.
  Kram!

 3. Jag har beige kakel på golv och väggar.
  Metallblandare.
  Vit kommod och vita avlånga skåp.
  Stor regtangulär spegel med belysning i.
  Spottar i taket.
  Två stora fönster som är ”frostiga”
  Dusch med glas.
  En vit kruka med mörkgrön stor växt.
  Tine K bänk

  Vad saknas? Är det för mkt av ngt?

  Kram o tack för en bra blogg

  1. Känns som kontraster behövs. Något i svart när det andra är så mycket beige.. låter som överslag av jord. Och så livfull grönska som lättar upp. kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..