Ge ny energi till hemmet med nya växter

Ge ny energi till hemmet med nya växter.

Att få in lite ny energi i hemmet så här års är välkommet. En av de bästa chihöjarna inom Feng Shui är växter. För finns det något som tillför så mycket till ett rum som en vacker bukett på bordet?

De här bilderna hittade jag i min dator medan jag höll på att föra över bilder.

Välj din bukett med omsorg. En glasvas tillhör vattenelementet. Växterna/grönskan träelementet, och valet på blomman kan ju ge ytterligare ett element beroende på vilken kulör du väljer på den.

Här ovan har jag valt en vit blomma som ger metallelement eftersom bordet är svart och tillhör vattenelementet (och så även vasen). Då blir det extra fint att få in ytterligare ett element. Hade jag exempelvis valt glasvas på ett svart bord med blå blommor blir det bara ett element, vatten.

Så balansera gärna upp bukettens val med vas och bordet den står på.

Önskar er en fin dag!

Kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

 

 1. Lite mörkare rosa, violetta färger på blommor borde också tillhöra metallelementet, eller? Har man inte en glasvas borde väl färgen på vasen också tillhöra ett element, eller? Sitter och tittar på kursinnehållet och färgerna. Följer ju inte slaviskt detta men är ju kul att veta. Stor kram!

  1. Hej! Ja absolut.. är det en grön vas, trä, brun, jord , röd eld osv… Violette som är mörk tillhör vatten, ljusa pasteller metall .) kram

   1. Tack! Ditt fyrkantiga art deco bord är 👌! När jag skulle beställa från My Habitation hade jag otur för det fanns inget kvar, så synd.

 2. Tack för bra tips! Och en fantastisk inspirerande blogg. Har ett dilemma med mitt vardagsrum. Greige matta väggar, två sammetsoffor mot varann i beige ton (lite mot ljusbrunt) och vit bord i mitten samt ekparkett på golvet. Känns så matt och beige alltihop.. Vad kan jag addera?! Vad ”fattas”?
  Stor kram.
  M

  1. Hej det låter som du måste få till vattenelement.. lite svart , mörkt grått som bryter av. ÄVen mycket växtlighet!! kram

  1. Färgen på väggarna gör att det inte behövs, upplevs lugnt. Det är snarare tiden och pysslet med att göra det som jag inte haft ork till det. älskar gardiner 🙂

 3. Hej Jannice!
  Har under hösten hittat din fantastiskt inspirerande blogg! Så rofylld och full av positiv energi.
  Dina lampor som står brevid fåtöljöerna, vet du om man kan få tag på såna fortfarande? Har nämligen letat förgäves hur länge som helst efter något liknande. Vill gärna ha den lite större modellen på lampa men är svårt har jag upptäckt.

  1. De ska finnas på ilva. gör de inte det längre?? Var inte så länge sedan jag såg dem där nämligen. kram

 4. Hej, lite off topic men …hoppas du har något tips till mig.
  Har totalrenoverat kök och vardagsrum, allt omgjort och nu har det kommit till ”piffet”.
  Har Sandbergs ”Ava” tapetserat i vardagsrummet, två väggar i vinkel (den tredje väggen har fönster och balkongdörr och är målad i en beige väggfärg). Tapeten är stormönstrad med mörkblå botten och blommor i aprikos/rost, grönt och ljusare blå.
  Min huvudvärk är huruvida jag kan lyfta ut alla alla färger från tapeten i min inredning eller om det blir för många färger och rörigt? Ska jag helst välja någon av dem? Tänker framförallt på soffkuddar och gardiner.
  Vardagsrummet i övrigt har två ljusbruna soffor, blå fotölj och sittpuff, beige stor matta, vita runda soffbord. Öppen planlösning mot kök som går i beige/khaki, blå köksstolar…

  Tack för en fantastisk blogg! 😊

 5. Hej, älskar din blogg! I vårt matrum bakom har vi två stycken vita bestå skåp framför dom står matbordet på väggen har vi en stor rund spegel. Men nu till frågan, vad ska jag ställa på bänken som ju är rätt lång och vad ska jag mer ha på väggarna. Tycker detta är så svårt och får liksom inte till det. Skulle älska om du gjorde ett inlägg med tips på hur man dekorerar väggen runt en spegel och hur man ska tänka när man dekorerar en lång sideboard.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..