Ge ny energi till hemmet med nya växter

Ge ny energi till hemmet med nya växter.

Att få in lite ny energi i hemmet så här års är välkommet. En av de bästa chihöjarna inom Feng Shui är växter. För finns det något som tillför så mycket till ett rum som en vacker bukett på bordet?

De här bilderna hittade jag i min dator medan jag höll på att föra över bilder.

Välj din bukett med omsorg. En glasvas tillhör vattenelementet. Växterna/grönskan träelementet, och valet på blomman kan ju ge ytterligare ett element beroende på vilken kulör du väljer på den.

Här ovan har jag valt en vit blomma som ger metallelement eftersom bordet är svart och tillhör vattenelementet (och så även vasen). Då blir det extra fint att få in ytterligare ett element. Hade jag exempelvis valt glasvas på ett svart bord med blå blommor blir det bara ett element, vatten.

Så balansera gärna upp bukettens val med vas och bordet den står på.

Önskar er en fin dag!

Kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

 

 1. Louise skriver:

  Men är det inte så att Bosse viftar med svansen på bild 2? 😽

  1. Hihi.. det är faktiskt pläden som har en fjäder.. kram

 2. Hej, älskar din blogg! I vårt matrum bakom har vi två stycken vita bestå skåp framför dom står matbordet på väggen har vi en stor rund spegel. Men nu till frågan, vad ska jag ställa på bänken som ju är rätt lång och vad ska jag mer ha på väggarna. Tycker detta är så svårt och får liksom inte till det. Skulle älska om du gjorde ett inlägg med tips på hur man dekorerar väggen runt en spegel och hur man ska tänka när man dekorerar en lång sideboard.

 3. Sara skriver:

  Hej, lite off topic men …hoppas du har något tips till mig.
  Har totalrenoverat kök och vardagsrum, allt omgjort och nu har det kommit till ”piffet”.
  Har Sandbergs ”Ava” tapetserat i vardagsrummet, två väggar i vinkel (den tredje väggen har fönster och balkongdörr och är målad i en beige väggfärg). Tapeten är stormönstrad med mörkblå botten och blommor i aprikos/rost, grönt och ljusare blå.
  Min huvudvärk är huruvida jag kan lyfta ut alla alla färger från tapeten i min inredning eller om det blir för många färger och rörigt? Ska jag helst välja någon av dem? Tänker framförallt på soffkuddar och gardiner.
  Vardagsrummet i övrigt har två ljusbruna soffor, blå fotölj och sittpuff, beige stor matta, vita runda soffbord. Öppen planlösning mot kök som går i beige/khaki, blå köksstolar…

  Tack för en fantastisk blogg! 😊

 4. Emma skriver:

  Hej! Jag undrar var du köpt den fina vasen?

 5. P skriver:

  Hej Jannice,

  Jag undrar var mattan på bilden är ifrån? Tack för världens bästa blogg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..