Mjuka former, mörka träslag och dämpade kulörer.

Mjuka former, mörka träslag och dämpade kulörer.

Skärmavbild 2019-01-14 kl. 13.52.23

Voluminösa former, beiga toner, mörka träslag och en flirt med 70-talet. Det är vad jag tänkte göra en Feng Shui analys på idag. Det är lätt att jag alltid väljer inredningar jag själv tycker om men jag vill visa att Feng Shui handlar inte om en stil utan är ett inredningsverktyg som passar alla stilar och alla hem. Det viktigaste är balansen.

Först vill jag börja med att poängtera betydelsen av den gröna växten bakom soffan för att lätta upp känslan av det överslag som allt det beige/bruna ger (jordlementet) till rummet. Även det svarta (vattenelementet) behövs för att skapa balans och för att göra allt det bruna mindre ”klistrigt och tungt”.

Skärmavbild 2019-01-14 kl. 13.52.07

Det lilla orange som finns i tavlan och på pläden ger eld till inredningen och skapar därmed en slags värme till rummet. Eld är det element som det behövs minst av för att ge mest effekt.

Skärmavbild 2019-01-14 kl. 13.51.57

Mycket brunt ger jord och behöver då lättas upp. Vita väggar tillhör metallelementet. Stillebenet i bilden till vänster tycker jag är extra vackert då det tydligt visar på hur viktigt det är med motsatsförhållanden i en inredning för att skapa skönhet och harmoni.

Snäckans mjuka former som breder ut sig, får en fin kontrast med den raka uppåtsträvande lampfoten. Den kantiga ramen stramar upp och blir kontrast till de runda formerna. Det svarta brädet skapar tyngd och håller samman alla delar och gör dem till en helhet. Färgskalan går ton i ton på ett vackert sätt som gör det hela komplett.

Önskar er en fin torsdag! Här ska skrivas bok för fulla muggar.

Kram på er,
Jannice

Bilder: Ferm Living

,

,

 

 1. Hej! Supersnygga hallmöbler, vi renoverar just nu vår hall och undrar därför var dessa möbler kommer ifrån?

  Bästa hälsningar Katarina Järnberg

 2. Heja dig, med bokskrivandet! Ser fram emot den boken!

  Kram Gunilla

 3. Elin skriver:

  Hej,
  Jag tycker det fattas något grönt på bild 2, hade det funnits en stor växt på golvet eller en växt på bänken hade det känns mer komplett?
  Tack för en bra och lärorik blogg!

 4. Gillar mest bilden med snäckan, för visst dras man bara till det man själv gillar. Men tycker det är så intressant med dina analyser.

  Yaaaay! Då skriver vi båda två idag – heja heja! 🙂

  Kram Anna

 5. Ulrika skriver:

  Hej!
  Uppskattar din blogg mycket! Jag är i ett skede då jag gör om mycket i vårt hus (har hållit på 6 månader nu..😉). Jag går in och tittar på dina bilder och tips flera ggr i veckan, har hjälpt mig jättemycket. Tack!❣

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..