Mjuka former, mörka träslag och dämpade kulörer.

Mjuka former, mörka träslag och dämpade kulörer.

Voluminösa former, beiga toner, mörka träslag och en flirt med 70-talet. Det är vad jag tänkte göra en Feng Shui analys på idag. Det är lätt att jag alltid väljer inredningar jag själv tycker om men jag vill visa att Feng Shui handlar inte om en stil utan är ett inredningsverktyg som passar alla stilar och alla hem. Det viktigaste är balansen.

Först vill jag börja med att poängtera betydelsen av den gröna växten bakom soffan för att lätta upp känslan av det överslag som allt det beige/bruna ger (jordlementet) till rummet. Även det svarta (vattenelementet) behövs för att skapa balans och för att göra allt det bruna mindre ”klistrigt och tungt”.

Det lilla orange som finns i tavlan och på pläden ger eld till inredningen och skapar därmed en slags värme till rummet. Eld är det element som det behövs minst av för att ge mest effekt.

Mycket brunt ger jord och behöver då lättas upp. Vita väggar tillhör metallelementet. Stillebenet i bilden till vänster tycker jag är extra vackert då det tydligt visar på hur viktigt det är med motsatsförhållanden i en inredning för att skapa skönhet och harmoni.

Snäckans mjuka former som breder ut sig, får en fin kontrast med den raka uppåtsträvande lampfoten. Den kantiga ramen stramar upp och blir kontrast till de runda formerna. Det svarta brädet skapar tyngd och håller samman alla delar och gör dem till en helhet. Färgskalan går ton i ton på ett vackert sätt som gör det hela komplett.

Önskar er en fin torsdag! Här ska skrivas bok för fulla muggar.

Kram på er, Jannice

Bilder: Ferm Living

,

,