Så lyckas du med din tavelvägg

Desenio tavelvägg

Insp8539_1

Några saker att tänka på när du ska få till den där lyckade tavelväggen.

 1. Låt tavelväggen spegla din personlighet. Som här. Temat är minimalism med grafisk design, stramt och ljust. Håll ihop temat.
 2. Bind samman tavelväggen med övrig inredning. Här tar man upp tavlornas kulörer på kuddarna och träramen ut i dekorationen på rummet, samt valet av blomma som upprepar den strama enkla känslan. Lyft ut tavelväggen i rummet.
 3. Tänk motsatsförhållanden även här. Kantigt mot runt. Mörkt mot ljust. Högt mot avlångt osv.
 4. Följ linjerna på möbleringen. Här har man valt att hänga tavlorna långt ner, ursnyggt! Det blir som en fondvägg. Ingen linjen utan de har fått sväva både uppåt och neråt.  Det gör att bredden ökar i rummet. Hade man haft rak nederkant hade rummet upplevts högre. Rak överkant, minskar takhöjden. Den här hängningen gör också att rummet ”busas till” något och gör det hela lite mer ”operfekt” och därmed intressant.

Önskar er en fin lördag!

Kram Jannice

Bild: Desenio

.

.

 

 1. Lovisa skriver:

  Tack för bra tips! 👌✨

 2. Anki skriver:

  Tack för inspirerande bilder! Hittade just bordslampa liknande dina fina två. Passar precis här hemma. Höll på att fastna i vitträsket. Ha en skön söndag.

 3. Eva skriver:

  Hej! Vilken vacker bild, så ljuv och harmonisk. Tänkte bara lägga till att jag tror det genomgående lika avståndet mellan tavlorna också är viktigt för den harmoniska, sammanhållna upplevelsen av tavelväggen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..