Enkelt budgettips som skapar vårkänsla i ditt vardagsrum

Enkelt budgettips som skapar vårkänsla i ditt vardagsrum.

vårfix till inredningen

Ljusare toner skapar genast en ny känsla till ditt hem. Ett enkelt knep som inte behöver kosta skjortan är att ta bort den mörkaste kudden eller pläden i soffan och ersätta den med en ljusare ton i färgskalan du jobbar med.

Se i exemplet nedan, som tar upp ovanståendes kulörval fint. Där hade jag tagit bort den mörkt bruna tonen (som kan vara pläden i ovanstående bild) och ersatt den med någon av de pudriga tonerna inom cirkeln.

vår känsla i inredningen kulörer

Extra effekt blir det med en bukett på bordet i några vårliga toner och skirt utförande. Blommor förstärker känslan. Se bara ovanstående kulörmoodboard med körsbärsblommorna. Visst blir känslan en helt annan nu än om vi tillsatt några mörka dahlior i brända toner.

Så efter att ha bytt ut pläden på första bilden och satt en vårlig kvist i vasen skulle känslan blir mer ljus och flirta med varmare månader.

Så testa där hemma, byt ut en kudde eller pläd mot någon ljusare variant, samt köp en vårlig bukett som matchar och vips har du fått in våren i vardagsrummet.

Glöm inte!
Idag är jag och Katarina igång igen med podden Stilsnack efter julledigheten! Idag pratar vi om 2019 års trender, vad gillar vi, vad gillar vi inte och vad tror vi om året när det gäller inredning och mode? Lyssnar gör du HÄR.

Kram Jannice

Bilder: Pinterest, moodbord omgjord av Jannice Wistrand.

.

.

 1. Sara skriver:

  Hej!
  Tack för härlig inspiration!
  Vi har soffan vimle i färgen gunnared beige från Ikea. Vill få in mer naturfärger i hemmet som innan bestod av vitt beige svart sammetsgrönt och mörkblått. Nu försvinner det blåa och vill ha in mörk brunt, mullvad, nougat… det gröna ska få vara kvar men mest i sovrummet samt en stol i vardagsrummet. Kuddar är bytt men nu ska vi köpa matta. Kollar på Himlas ullmatta i woods eller natural. Blir det för hårt att ha en mörkbrun matta till en ljusbeige soffan och funkar det året om? Eller kommer soffan och mattan smälta ihop om båda är ljusbeige?? SNÄLLA hjälp matta är ett sånt svårt val speciellt när det kommer kosta en slant och vill ha kvar den i ett par år utan att jag tröttnar på den.

  1. Hej. Låter som det kan bli lite mörkt. kanske gå på en mellanbrun. Se till att någon kudde håller den färgen i soffan så du binder ihop helheten. Lyssna på söndagens avsnitt för då kommer jag prata om detta i vår podd stilsnack. kram

 2. Carolin skriver:

  Hej jag vill först tacka för allt du gör. Jag gillar din stil och har följt dig i många år. Jag har en stor altan och skulle framöver gärna vilja ha inrednings och shoppingtips på en Baliinspirerad altan eller med inspiration från den koloniala stilen. Jag tänker mindre färger men mer olika strukturer och mycket grönt. Skulle tycka det vore jätteroligt. Tack

  1. tack för tips och för fina ord. det ska jag , skriver upp det! Toppen tips!

 3. Malin skriver:

  Anna: Där har du fel. Långt ifrån alla som har ”öga” för det och kommer på det själv.

  Härligt att du och Katarina är tillbaka! Ska lyssna på er nu. ☺️👍

 4. Anna skriver:

  ?Det var inte direkt några nyheter,tror de flesta kommer på dessa ”tips”,utan hjälp!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..