3 skäl till varför du bör inreda enligt Feng Shui

Feng Shui skapar harmoniska inredningar

För mig är Feng Shui inte bara ett inredningsverktyg utan att sätt att leva. Här kommer 3 skäl varför du bör inreda efter Feng Shuins filosofi.

1 Välbefinnande och välmående

Du uppnår en hållbar harmoni som främjar välbefinnande och välmående. Idag letar vi efter ett sätt att må bra i motvikt till alla stress, information och intryck vi utsätts för dagligen.

När det finns för många saker, färger och former i vår närhet konkurrerar de ut varandra. Alla yttre intryck i vår miljö skapar impulser och ger oss budskap som sätter ingång våra tankar och lustar till olika saker. Genom att medvetat använda den här kunskapen skapar man förutsättningar för att på ett enkelt sätt uppnå sina mål. Praktiska exempel kan vara:

 • Med rätt färger och material kan man balansera upp ett rum så det känns mer välkomnande.
 • Vi kan skapa trygghet genom att placera skrivbordet eller sängen i kraftposition, med uppsikt över rummet och med vägg bakom oss som stöd.
 • Genom att sätta symboler i vårt hem eller på vår arbetsplats, kan vi ständigt påminnas om vad vi behöver förändra i våra liv och därmed ta ett första steg till förbättring.

2 Du kan medvetet påverka din vardag

Du kan påverka din vardag och ditt mående genom att inreda med det du behöver för stunden. Behöver du stressa ner, omge dig med jordande material. Behöver du lättare koppla av och sova bättre, omge dig med sköna textilier och svala kulörer. Behöver du kompensera kylan och mörkret i vinter, ta in värmande toner och tvärtom på sommaren, lätta upp din inredning och skapa ljusa skira toner.

3 Sätt upp mål i ditt liv och nå dem

Du kan påverka ditt liv genom att arbeta med tankens kraft. Vill du förbättra din relation till dig själv. Välj ut en plats i ditt hem, med ett kort på dig själv, eller något annat som du tycker om. Placera en vas med blommor, tänd ett ljus om kvällen och pyssla om platsen lite extra. Genom att rå om platsen, rår du automatiskt om dig själv och tänker goda tankar. Det är helt enkelt som idrottspsykologi. Carolina Klüft såg sig själv lyckas i tanken, innan hon gjorde det irl på idrottsplan. Eller som ovan. Har du en dröm om att få arbeta utomlands. Lägg några böcker som symboliserar din längtan, en bild på gatan du vill bo på och höj energierna kring platsen med en bukett blommor. Tankens kraft är magisk och bör INTE underskattas.

Önskar er en fin dag!

Kram Jannice

Bilder: Slettvoll

.

.

 

 1. Anna skriver:

  Så bra inlägg.
  Undrar hur du tänker kring småbarnsåren. Jag tycker att vi fått till en lugn harmonisk bas i inredningen i huset, menndet ligger alltid tusen leksaker framme. Visst, bra förvaring i all ära, men vårt barns favoritsyssla är att konstant riva ut alla saker ur alla lådor och hyllor. Tycker det känns kaosigt hela tiden. Har du några tips?

  Tack för en toppenblogg!

  1. Ja mitt bästa tips är att innan läggdags/bolibompa så plockar min in leksakerna. Svårare än så är det inte . Tjat behövs, ja, men efter tag blir det en rutin 🙂

 2. Cattie skriver:

  Älskar dina peppiga inlägg och jag intalar mig alltid att livet ska levas enligt feng shui. Vackra älskade föremål och att vi äger det vi uppskattar och att gammalt skit vi köpt på rea, inte ska äga oss. Sparar och sparar till min lilla väska och en resa till Paris.
  Hoppar över spontanköpen och lusläser allt du delar. Njuter av dina bilder.
  Kan varmt rekommendera din online kurs! Djupdykning i feng shui och förklarar grundligt VARFÖR denna uråldriga lära fungerar så bra i vår stressiga vardag. Din kurs känns även miljöhållbar och går att implementera i alla hem, då den inte tar upp trend utan inställning. Ha en fin dag och tack för all inspo

  1. Åh vilka fina ord! TUSEN TACK! Du sätter så bra ord på helheten och känslan jag vill förmedla. Stor tack.

 3. Åååå, det där är så exakt vad jag älskar och mitt hjärta mår bra av. Orange soffan, var kommer den ifrån? Jag har letat som en galning sista veckorna efter just den färgen. Hittade en kudde på Mio och den var så underbar i färgen så färgen dyker upp lite här och var hemma hos mig nu och letar då efter en soffa i den färgen.

  Grått i alla toner och den orange, mmmm.

  Var hittar jag att anmäla mig till din Feng Shuikurs? Försökt följa länkar och letat i din blogg men inte lyckats hitta var jag anmäler mig. Jag skall äntligen göra det jag mår bra av! Steg ett är din kurs. Snälla, var hittar jag den?

  Tack för alla ljuvliga bilder och tips. 🙂

 4. Sandra skriver:

  Jag tycker detta stämmer så bra! Jag har den sista tiden känt mig trött, sliten och stressad och har bara längtat efter lugn här i vårt hem. Inga starka färger, inga stressiga mönster och inget som tar för mycket plats. Lugn och harmoni. Jag läser även mycket om Konmari metoden och läser på om det här med utrensning i hemmet. Jag tycker det går hand i hand med Feng shui.
  Tack för en inspirerande blogg!
  Sandra ( http://kojatillslott.se )

 5. Kunde inte sagt det bättre själv. Flyttade just sängen bort från fönstret. Man skall tydligen inte sova under fönster med fötterna mot en utgång, da aker energin ut. Kram Kram från Switzerland, //Sofia ( http://www.sofiacm.com )

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..