ANNONS

Marie Kondo – varför vill du städa?

/

Marie Kondo metoden. Netflix.

s5-2

Foto: Anna Nyblaeus / Sköna hem nr 1, 2019

Marie Kondo metoden har länge legat mig varmt om hjärtat. I och med sin serie på Netflix har hennes städmetod och organiseringsteknik blivit vida känd, inte minst i Sverige där det just nu råder en riktig ”hipe”. Jag har hennes bok och gillar hennes enkelhet och hennes sköna inställning till saker. Feng Shui när det är som bäst!

Idag tänkte jag lyfta några frågor som jag vill att ni alla ställer er under helgen.

  • Varför vill jag städa?
  • Vad är det jag verkligen söker?
  • När du definierar svaret, är du en bra bit på väg att ta nästa steg; att granska det du äger.

För allt handlar om det vi omger oss med. Det är tingen som skapar oreda, som tar upp vår vardag, pockar på vår uppmärksamhet och som tillför glädje såväl som nedstämdhet i våra liv. Frågan är bara vad du vill känna när du omger dig med dina saker.

2117b43c210d60728d28fcaae811d5b0

Det här är alltså starten till ett nytt liv, där kaos och oordning struktureras upp och harmoni och glädje råder.

Vi börjar här…

Trevlig helg!

Kram Jannice

Bild 1: Anna Nyblaeus Sköna hem nr 1, 2019
Bild 2: Citat Marie Kondo

0
93

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00