Köksinspiration i trä, stilrent och ombonat på samma gång

Kvänum nytt kök i trä av Liljencrantz.

Skärmavbild 2019-01-24 kl. 10.27.59

Vi ser att trenden åter går mot kök i trä. Det har varit en tid när vi målat om våra träkök till ljusa kulörer som vitt och grått. Men nu kommer de ombonade trädköken i fokus igen. Men som alltid är trenden mer uppdaterad. Här ser vi Kvänums samarbete med Louise Liljencrantz. Ett vackert kök som hon själv beskriver ”Old Victorian manor goes Japan”.

En analys av detta kök är att det sparsmakade uttrycket med raka linjer och räta vinklar är tidlös i sin stil, samtidigt som det mörka träslaget mjukar upp och ger ett ombonat intryck.  Luckorna har en smal ram med skarp profil och ett djup med infräst grepp i överkant, som ger den betsade eken en tropiskt varm lyster. Förvaring sker på öppna hyllplan och i vitrin, tydligt och praktiskt med form och funktion i ett. Vilket kräver sin ordning och ting i stil som gifter sig fint med köket. Gärna naturmaterial, keramik, sten och textilier i ull, linne och bomull.

Ljusa textilier i form av gardiner och draperier eller fria kompositioner ger ett mjukt och rörligt intryck som kontrasterar det hårda och fasta. Även gröna växter hjälper till att mjuka upp kantigheten i ett sådant här ”kantigt” och stilrent kök.

Vad säger ni. Sugna på träkök igen? Visst var det här vackert?

Kram Jannice

Pressbilder: Kvänum

.

.

 

 

 1. Marina skriver:

  Hej fina du!

  Undrar vad du har för snyggt, runt bord i din ateljé. Ursäkta om du svarar på detta innan 🙂 kramis

 2. Lena skriver:

  Snyggt! Kul med inspiration nu när det är dags att byta ut vårt ekkök från 1985. Luckorna är som nya, men stommarna börjar bli slitna, ett vitt kök hade aldrig varit så fint efter 34 år som vårt i massiva.

 3. Jessica skriver:

  Från att älskat vita kök tycker jag numera att det är så snyggt med träkök! Vi har nyss köpt nytt hus som vi ska renovera, bl a byta kök och funderar då på ett kök i någon valnötsnyans. Jag känner mig dock osäker eftersom golvet (som vi inte kommer byta) i köket är ekparkett och jag vet inte om de olika träfärgerna harmoniserar med varandra… Hur hade du tänkt kring det? Tack för en toppenbra och inspirerande blogg!

 4. Snyggt !!

  Men mitt 10-åriga vita kök får allt hänga med några år till……;-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..