ANNONS

Så lyckas du hålla ihop färgsättningen i ditt hem

/

färgsättning i inredningen

s5-2

Foto: Anna Nyblaeus

Vi har talat tidigare i veckan om färgerna och hur vi ska tänka där. Nu kommer vi till hur vi ska inreda med dess kulörer. Tricket med att få en sammansatt inredning är att spela runt med färgsättningen och låta den komma igen och giftas samman.

Här har man lyft ut den lila tonen på gardiner, kuddar, stolar, soffa, lampskärmar och pläd. Gardinstängernas metall kommer igen i ljusstakarna på bordet, och kudden i soffan till vänster.

Det är inte bara kulören på textilerna, utan även på dekorationen och möblerna som hjälper till att sätta samman inredningen.

Jag brukar förespråka att kulören återkommer på 3 ställen. Här är det betydligt mer. Men i och med att ”öarna” är samlade på liten yta blir det inte så plottrigt. Tycker också det var en bra bild som visar på alla olika ställen man kan få in kulörer på. Även mattan är såklart en sådan plats, liksom en tavla på väggen, eller som här, i blombuketten.

OBS!
Notera att gardinens kulör (liksom en fondvägg) ska tas upp i övrig inredning. Här har man exempelvis lyft ut den lila tonen på gardinerna i resten av rummet.

Ha en fortsatt fin dag!

Kram Jannice

Bild: Sköna hem nr 1, 2019

.

.

2
122

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00