Fantastiskt fint sovrum i avkopplande färger

Feng Shui och sovrum

5c5ae19d2f145-5c5ae19d2f190kolonialstil-roth-sovrum-tapet-matta-sacc88nggavel.jpg

Så magiskt fint! Den perfekta färgsättningen för ett sovrum. Avkopplande svalt, omhändertaganade och lugnande brunt och beige, med ombonade textilier som gardiner, matta, plädar, kuddar, fårskinn och klädda möbler.

5c5ae19b6ab9d-5c5ae19b6abebkolonialstil-roth-sovrum-gardiner-facc8atocc88lj-bacc88nk.jpg

Feng Shui och sovrum

Färger som kan vara lämpliga i ett sovrum är de som ligger nära vår natur, ljusa rogivande toner som blått, grått, grönt, men också jordnära färger, i brunt och beige. Undvik starka kulörer som gult, orange och rött eftersom att de är för intensiva och gör det svårare för oss att koppla av. Däremot kan detaljer i rött/cerise eller rosa förstärka passionen.

Att även använda sig av en hel sänggavel för att binda samman varandras sidor är att föredra. Man rekommenderar också att man förstärker tvåsamheten i sovrummet (t ex två likadana nattduksbord, lampor, kuddar) och tavlor med erotiska eller sensuella motiv i sovrummet är bra för sexlivet. Andra saker som ger en positiv effekt är doftljus, dämpad belysning och bröllopsfoton.

Önskar er en fin söndag!

Kram Jannice

Sköna hems senaste nr.
Foto: ANNE NYBLAEUS

.

.

 

 

  1. Så vackert, underbara färger. Jag är på gång att måla om vårt sovrum, har valt jotuns Oslo. En färg som är mörk men tänker att jag ska mjuka upp med ljusare kulörer i textil o andra möbler. Även gröna växter. Ngt annat man bör tänka på ? Tack för all inspiration .

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..