Det här med att gardiner gör skillnad…

Med och utan gardiner i ett vardagsrum.

IMG_2812

Här är en bild från våra vänners hem som jag hjälper med lite tips och inredning då och då. Jag har försökt och övertyga dem länge att de ska hänga upp gardiner (hehe) och nu så, trägen vinner, för nu är gardinerna är uppe. Min väninna tog mobilbilder på före och efter. Vad tycker ni?

Ovan ser ni matsalen före…

IMG_2832

Och så här blev det med gardiner. Upphängda från taket och rejält tilltagna på väggsidorna.

Visst blev det fint!? Bästa sättet att skapa en lyxig pampig känsla. Rummet ser mer färdigt ut och känslan lugnare när man sitter kring bordet.

Gardinerna är Ikeas MajGull, som jag ofta rekommenderar till kunder och som jag själv har hemma, i studion och i stylingar jag gör. Finns i fler färger och fungerar som mörkläggningsgardin. Priset? 299 kr för 2 st längder!

Önskar er en fin fredag och trevlig helg!

Kram Jannice

Bild: Jeanette Stenberg

.

.

 

 1. Camilla skriver:

  Jag tycker det blev mycket bättre. Det ser varmare ut och mer ombonat ut. Vilken slags gardinstång använder ni er av?

 2. Anna skriver:

  Absolut finare med gardiner, men i det här fallet blev det alldeles för mycket och tungt. Men vi är och tycker alla olika och det viktigaste är ju att de som bor där trivs. Om de får för sig att minska på gardinerna, så hade det varit roligt att även se den efter-bilden! Passar på att tacka för bra blogg och skojig podd!

  1. Det blir ingen sådan bild 😉 Då det här är absolut bäst enligt mig om man ser till helheten. Bilden är tagen närma men ser man de stora ytorna och möblerna soffgruppen intill är detta proportionerligt . Tack för du gillar blogg o podd.

 3. Gaby skriver:

  Vad fint det blev.
  Tycker dock att utan att täcka hela väggen hade varit snyggare. Det känns för tungt.
  Gärna mera såna före och efter.

  1. Se svar ovan till Anna, så förstår du helheten bättre.

 4. Lisa skriver:

  Lessen, men det var mycket finare utan gardiner. Nu ser det ihopträngt och ängsligt ut, och precis som nån annan skrev så ser det ut som om nåt gömmer sej bakom gardinerna…. helt rummet upplevs som mycket mindre…..

  1. Det behöver du inte vara ledsen för. Jag är övertygad om att detta är det bästa 🙂 om man ser till helheten. Bilden är tagen närma men ser man de stora ytorna och möblerna soffgruppen intill är detta proportionerligt och behövs för att det avlånga rummet ska ”sluta”.

 5. Lena skriver:

  Jag håller med!!! Hade det oxå så ett tag, har en lght med högt i tak o med burspråk. Tyckte det var snyggt utan gardiner men när gardinerna väl kom upp så WOW!!!! Meeeeen kan inte förstå varför man måste dekorera väggarna med gardiner???? Tycker personligen att det blir luftigare/större intryck
  om det inte är så mycket tyg.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..