Tips på utemöbler och trädgårdsinspiration till olika hus

Utemöbler på kampanj, och fraktfritt!

Från Sälen och skidåkning till skön trädgårdsinspiration! Ni vet att jag tidigare i veckan bloggade om mina bästa tips för att planera trädgård för att skapa den mest harmoniska trädgården? Ni vet också att veckans poddavsnitt på S T I L S N A C K handlar om pre trädgård och post stilutmaningen. Alltså stilen efter stilutmaningen vi började med i början av året, och hur man bäst kommer igång med sin trädgård. Lyssnar gör du direkt HÄR!

marbella-soffa-3__fullsize

Idag tänkte jag tipsa er om vad man bör tänka på för att kompensera och följa stilen på sitt hus med hjälp av bilder som jag hittade från Artwood.

Modernt

Outdoor_07.jpg_0_0_100_100_996_660_100

Det nybyggda huset behöver ofta mjukas upp med i form av jordelementet. Som ovan, sisalmatta, korgmöbler och linnetextilier. Grönskan får gärna var busig och krispigt grön om huset är kritvitt, eller ljust grått. Dessa färger behöver också en kontrast. Då är det bra att använda sig av svart (vatten) på metaller, dörrar, krukor eller som här, dynor.

Soffbord Anson, sidobord Anson här samt soffa Marbella och fåtölj. Förstabilden har ett annat soffbord som ni hittar här.

anson-helbild

Tänk också på att det alltid är fint med kantiga former (här i stolar) som möts av runda mjuka former på exempelvis ett bord eller kruka.

Stolen Tampa här, bordet Anson hittar du här

70-talshuset

aw-betong

Jag får ofta frågor kring 70-talshus. Ovan är ett nybyggt hus men kan ni känna att linjerna och stilen pratar samma språk. Kantigheten finns där och ett mexitegelhus skulle passa lika fint med betongbordet och de mer samlade formerna, moderna linjerna som vi hittar på utemöblerna. När det kommer till dekoration tycker jag bambu och yvigt gräs är finast. Gärna städsegröna växter som ger liv åt allt det ”jordiga” intryck som 70-talshus ofta har med sitt tegel, eller bruna kulörer.

Trädgårdsbord Campos här, sidobord här och fåtölj San Diego här.

Den romantiska lantliga

SS18_outdoor_11.jpg_0_0_100_100_996_660_100

Det lantliga i ett hus lyfts ofta fram av en sirlighet på möblerna. Här har rottingmöblerna en dekorativ stolsarm som följs upp av romantiska kuddar i blå toner. Ett runt bord kontrasterar kantiga mönstret i stolarna. En sisalmatta håller om platsen. Här väljer man blommor som ökar på känslan av romantik. Blommande växter, som hortensia, är ett självklart val!

Regent coffetable här, och stol Marbella fåtölj här.

Pool house/Klassiskt

Outdoor_02.jpg_0_0_100_100_996_660_100

Har du pool? Då bör valet av pool stämma överens med huset stil. Så det är inte så enkelt att säga vad som passar här i möbelväg. Det jag tycker är viktigt är att man tänker på att man möblerar med en plats där man kan ligga och sola och en plats där man kan umgås, äta och njuta av ljusspelet och den glittrande poolen om kvällen. För en pool gör så mycket mer för en trädgård än bara erbjuda bad. Den ger vattenelement som vi ofta saknar i våra trädgård. För att det otrygga vattenelementet inte ska ta över helt, är det bra att inreda med jordande element som kompenserar, så även träelementet (växter). Välj rotting, betong och härligt stora växter som håller om platsen. Det inger ett lugn till platsen. Se bara nedan så vackert det blev med betonggolv in till poolen.

Här skulle jag rekommendera stolen Santa Monica istället för den på bilden och till det en fin kontrast med det rektangulära betongbordet Campos.

artwood_image

Min favorit Orlando solstol Vintage hittar du här. Passande bord, Vintage Grey här.

Beach house

aw-big3

Ofta är det ju så att vi påverkas av var vårt hus befinner oss. Husets själ och platsen är avgörande till vår inredning. Bor vi nära havet är det svårt att inte inspireras av den blå kulören, sandens beiga toner och böljande gräsvippor.

French matbord, instant grey här.  Passande stol, Estelle här.

Här visar jag två olika bilder på hur det kan se ut, bara genom styling så blir känslan mer ombonad och Amerikansk. Medan bilden nedan, lugnare mer skandinavisk och ren.

cross

Marbella fåtölj, här och bordet Cross Odd här. Bänk, Key west här.

Pjuh! Hoppas ni gillade mitt inlägg och att ni fick lite inspiration. Får ofta frågan om hur jag får inspiration till mina inlägg. Imorse fick jag ett mejl i brevlådan om att Newport hade 20% och fri frakt på Artwoods utemöbler med en jättefin inspirerande bild i början. Och så kom idéen till ett blogginlägg. Så fungerar det i min hjärna. Ibland stannar man vi något och blir sugen att skriva om det. Och vem längtar inte efter trädgårdstider liksom… JAG!!!

Ha en fin dag!

Kram Jannice

Bilder: Artwood
Inlägget innehåller adlinks

.

.

 

 1. Hej, jag menade inte att du eller någon annan bloggare ska jobba gratis. Hur kan tolkningen bli så? Dock tycker jag att detta inlägget innehöll samma sorts stol av utemöbler till samtliga hustyper. Mer variation hade jag förväntat mig. Det blev för uppenbart att allt var från samma leverantör. Oxå tveksam till enbart konstrotting så du Jannice brukar tala om möbler etc som är hållbara över tid.
  Ser fram emot proffsiga inlägg framöver!

  1. Jag skrev i början varför jag tog bilderna. Det var fina bilder. Jag var på semester och tyckte det kändes passande att prata kring detta då jag inte kunde fotografera i snön och prata trädgård. Jag gav utförligt vad man kan ta med sig i stilarna som mönster, färger, växter.

   Konstrotting håller i evighet, så hållbart är det, idag produceras också konstrotting som inte är av dålig karaktär för vår miljö.

   ha en fin dag , jannice

 2. Hej Jannice!

  Du är en stor inspiration och den enda bloggen värd att följa enligt mig.
  Vad tycker du man ska ha för utemöbler till ett riktigt falurött, Svensson hus med vita knutar?

  Hälsningar från Dalarna

 3. Agge skriver:

  Johanna och Maria vill ni jobba gratis? Det tror jag inte. Alla arbeten ska ge lön. Även bloggare ska ha lön för sitt arbete. Vad man gör har ingen betydelse det ska ge en inkomst. Jannice har en fantastisk blogg som hon lägger ner en massa tid och energi på som inte ska vara gratis. Hon ger ofta gratis råd och tips till många följare. Nej denna blogg är inte till för negativa och bittra kommentarer. Bloggen vill förmedla inspiration och harmoni. Ta till er det

  1. Maria skriver:

   Jag menar naturligtvis inte att någon ska arbeta gratis, då utryckte jag mig klantigt. Brukar annars känna mig inspirerad av bloggen men inlägget med trädgårdsmöbler förvånade mig då alla ”stilar” innehöll möbler i samma stil. Kändes inte som tips utan som ren spons.
   Tycker det måste finnas utrymme för både positiv och negativ kritik i detta sammanhang precis som i alla andra sammanhang. Och jag ser fram emot att fortsätta läsa en inspirerande blogg med god kvalite’. ❤️

 4. skriver:

  Johanna och Maria inte vill väl ni jobba gratis. Hur skulle ni reagera om någon ifrågasatt att ert arbete ger pengar. Vi har alla olika arbeten som ska ge inkomst. Även bloggare som Jannice. Hon gör ett fantastiskt jobb som ska betalas. Hon är generös och ger ofta gratishjälp till många. Nej tänk en gång extra innan ni lägger ut era synpunkter.

  1. Tack. Imorgon är det internationella kvinnodagen och det är ju inte annat än man undrar varför saker och ting är som de är ibland.När inte ens kvinnor unnar varandra att tjäna pengar på det arbete de lägger ner.

 5. Hallå Jannice, spanade in din blogg och skulle för en gångs skull skriva en kommentar till dig om hur snyggt inlägg du knåpat ihop på semestern när jag snubblar över de två andra kommentarer.

  Jag blir verkligen ledsen för din skull, för i mina ögon uppfattar jag en syrlighet som känns både missriktad och ganska tråkig i kommentarerna på din blogg. Fast det är klart, du får ju en smiley och det kanske är en blinkning där någonstans.

  Jag ser snabbt att detta inte är ett sponsrat inlägg som du har på bloggen idag. Du har alltså inget samarbete med något företag och därigenom får betalt för att skriva något. Däremot ser jag att du har använt dig av köplänkar för att tjäna en liten slant på varje klick.

  Alla kanske inte vet att det är så bloggaren får sin lön tänker jag. Å andra sidan uppfattar jag att personerna som kommenterar är väl medvetna om att du tjänar en summa på att använda köplänkar. Därför tycker jag att det känns en smula magstarkt att önska gratistips när det lyser igenom att man inte unnar dig någon lön.

  Det här var en liten fundering från min sida. Det kanske vore bra till en annan gång att visa skillnaden på samarbete och köplänk tänker jag. Du gör ett bra jobb med din blogg och jag känner ingen annan som bjussar på så många goda råd, tips och bra knep att använda i vardagen som du.

  Njut nu av snön! Stor kram din poddpartner.

  1. Tina skriver:

   Håller med dig! Katarina

   1. Katrin skriver:

    Jag håller också med dig Katarina! Så många fantastiska tips jag fått från denna blogg och så mycket inspiration! Mycket jobb som ligger bakom inläggen. Tack Jannice för din superinspirerande blogg! Det är en fröjd att gå in och läsa här! Hälsningar Katrin

  1. Tack Katarina <3 Det värmer mitt hjärta att höra dina ord.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..