Internationella kvinnodagen och några tankar kring missunnsamhet…

Internationella kvinnodagen!

Idag är det internationella kvinnodagen och jag skulle vilja ta tillfället i akt och belysa vikten av denna dag. Att uppmärksamma ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Oavsett vad vi gör har vi rätten till lika lön och lika behandling. Vi har kommit en bra bit på väg, men vägen är fortfarande lång i många länder.

Samtidigt kan jag inte sluta tänka på att det räcker att gå till min egen lilla blogg eller Instagram för att få upp ögonen för att tjäna pengar eller skörda framgång på olika sätt inte är helt okej mellan kvinnor.

Senaste tiden har det uppkommit en del syrliga, missunnsamma och tråkiga kommentarer här i bloggen. Hur ska samhället bli bättre om inte ens vi kvinnor kan unna varandra lön för det jobb vi lägger ner? Jag antar att ingen av er som läser min blogg är sugna på att jobba gratis? Inte heller jag.

Som min väninna uttryckte det. ”Det känns en smula magstarkt att önska gratistips när det lyser igenom att man inte unnar författaren av materialet någon lön”.

Jag blir uppriktigt ledsen för detta. Jag lägger ner sådan oerhörd tid på den här bloggen.    Att skriva matnyttiga inlägg som ger läsaren användbara inredningstips, oavsett stil. Att länka till passande produkter som fixar stilen, att ge tips som alla kan ta del av oavsett boende. Sådant som kunder är beredda att betala mig för att göra. Det, erbjuds här på bloggen, alldeles gratis. Att då inte kunna få en krona för en eventuell länkningsadress utan att det ska omdiskuteras och analyseras i kommentarsfältet, känns så tråkigt.

Mina samarbeten är alltid märkta längst upp med en tydlig rad ovanför titeln. Vilket också alltid går via min uppdragsgivare, Bonnier. Har jag länkar där jag eventuellt kan tjäna någon krona eller två står det tydligt längst ner i inlägget att det innehåller adlinks.

Finns det något som får mig att tappa lusten till att dela med mig av min kunskap och inspirera här på bloggen, så är det denna missunnsamhet och negativa kommentarer.

Nä nu tar vi en semla och nya tag ladies. Sprider extra mycket kärlek, kraft, energi och power till varandra istället.

Unnar varandra nya jobb, utvecklande samarbeten, högre löner,  härliga kärlekar, bättre förmåner och intressanta uppdrag. Klappar varandra på axeln. Att springa runt med pekpinnar och göra oss själva större genom att förminska andra är inget som skapar goda energier.

 Positiva tankar föder positiva skeenden!

Kram på er och trevlig helg, Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

,

,

,

,