Internationella kvinnodagen och några tankar kring missunnsamhet…

Internationella kvinnodagen!

Semla mums

Idag är det internationella kvinnodagen och jag skulle vilja ta tillfället i akt och belysa vikten av denna dag. Att uppmärksamma ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Oavsett vad vi gör har vi rätten till lika lön och lika behandling. Vi har kommit en bra bit på väg, men vägen är fortfarande lång i många länder.

Samtidigt kan jag inte sluta tänka på att det räcker att gå till min egen lilla blogg eller Instagram för att få upp ögonen för att tjäna pengar eller skörda framgång på olika sätt inte är helt okej mellan kvinnor.

Senaste tiden har det uppkommit en del syrliga, missunnsamma och tråkiga kommentarer här i bloggen. Hur ska samhället bli bättre om inte ens vi kvinnor kan unna varandra lön för det jobb vi lägger ner? Jag antar att ingen av er som läser min blogg är sugna på att jobba gratis? Inte heller jag.

Som min väninna uttryckte det. ”Det känns en smula magstarkt att önska gratistips när det lyser igenom att man inte unnar författaren av materialet någon lön”.

Jag blir uppriktigt ledsen för detta. Jag lägger ner sådan oerhörd tid på den här bloggen.    Att skriva matnyttiga inlägg som ger läsaren användbara inredningstips, oavsett stil. Att länka till passande produkter som fixar stilen, att ge tips som alla kan ta del av oavsett boende. Sådant som kunder är beredda att betala mig för att göra. Det, erbjuds här på bloggen, alldeles gratis. Att då inte kunna få en krona för en eventuell länkningsadress utan att det ska omdiskuteras och analyseras i kommentarsfältet, känns så tråkigt.

Mina samarbeten är alltid märkta längst upp med en tydlig rad ovanför titeln. Vilket också alltid går via min uppdragsgivare, Bonnier. Har jag länkar där jag eventuellt kan tjäna någon krona eller två står det tydligt längst ner i inlägget att det innehåller adlinks.

Finns det något som får mig att tappa lusten till att dela med mig av min kunskap och inspirera här på bloggen, så är det denna missunnsamhet och negativa kommentarer.

semla färlöv fredag

Nä nu tar vi en semla och nya tag ladies. Sprider extra mycket kärlek, kraft, energi och power till varandra istället. Unnar varandra nya jobb, utvecklande samarbeten, högre löner,  härliga kärlekar, bättre förmåner och intressanta uppdrag. Klappar varandra på axeln. Att springa runt med pekpinnar och göra oss själva större genom att förminska andra är inget som skapar goda energier.

 Positiva tankar föder positiva skeenden!

Kram på er och trevlig helg,
Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

,

,

,

,

 

 1. Anna skriver:

  Powerwoman! Det är precis vad jag tänker på är jag tänker på dig!
  Unnar dig all framgång och välgång på alla sätt och vis.

  Förstår mig inte alls på det här med syrliga ord och varför man överhuvudtaget lägger tid på att skriva tråkigheter till någon. Vad är det för människor som tar sig den rätten.

  Jag tänker alltid på citatet: ”Everyone is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always be kind.”
  Dessutom säger väl Stefan Einhorn att det är coolt att vara snäll? Det tycker iaf jag. Det är coolt att vara en snäll människa.Att vilja andra väl och unna andra lycka och välgång.

  Så – DU är cool och utstrålar massor av power och integritet med den största ödmjukhet.
  Jag är innerligt tacksam för allt du delar med dig av, det har hjälpt mig fantastiskt mycket. Har ju, liksom andra skrivit till dig, fightats med sjukdom och utmattning under lång tid. Alla verktyg genom Feng Shui har lärt mig att bli mer harmonisk och det är tack vara att jag lyssnade på dig den där gången på Jannikes bloggevent i Stockholm för många år sedan. Sedan dess har jag följt dig och beundrat dig och din klokskap.
  Så TACK!
  Och hur många andra tror du hade skickat ett blomsterbud till en läsare som du gjorde? Den värmen och omtanken är så otroligt fin <3

  Njut av en härlig helg!
  Varm kram Anna <3

  1. Åh gulle dig. Tack Anna för dina fina fina ord. Som det värmer. Du är en otrolig människa och jag ser så mycket upp till dig. Varmaste av vårkramar. Hoppas solen lyser på dig. KRAM

 2. Hej Jannice,
  Vill bara säga att jag håller till fullo med alla som skriver allt positivt om dej❣️Jag uppskattar verkligen alla dina tips o länkar. Har handlat både fuskpälspläden du tipsade om och många andra småsaker som jag är sååå himla glad för, för jag hade aldrig upptäckt detta själv. Så tusen tack❣️❣️ Bl a så tipsade du en gång om alla ställen i Råå och där tog dottern o jag en dryg halvdag förra fredagen och vi både handlade åt o drack enl dina rekommenderade ställen. samt kollade in i din trädgård🙈
  Kram Kicki

  1. Åh tack snälla Kicki! Och vad roligt att ni var här. NI skulle ju knackat på och kommit in på en kopp kaffe 🙂 KRAM

 3. Anna skriver:

  Hej!
  Jag tror inte att det behöver handla om missunnsamhet utan kanske om att man vill värna om miljön samt att man inte tänker på att bloggare står utan inkomst annars.
  Jag tycker din blogg är suverän och det är min favorit bland inredningsbloggar. Dina samarbeten/betallänkar är inte så många och du har ett hållbarhetstänk som genomsyrar och väger upp att du måste uppmuntra till konsumtion ibland. Tyvärr känner jag mig så ledsen när jag tittat in på vissa andra bloggar ibland som bara handlar om konsumtionshets, trots att detta är dessa personers levebröd gör det mig så illa tillmods och jag tänker att vi sågar på den gren våra barn och barnbarn sitter på…
  Tack för dina fina tips och ha en riktigt skön söndag 💗

 4. Carina skriver:

  Jag tänker att vi alla har ett val, jag väljer själv hur mitt liv, mina val ska se ut och vara. Jag kan inte ta på mig någon annans val, de valen/orden låter jag bara fara förbi, kanske blir jag lite ledsen om någon gör ett val som är ett försök att påverka mig negativt, men då väljer jag att snabbt välja bort hens tanke/åsikt. Lite som du jobbar med inredning, gör jag de val som känns bäst och passar in mitt liv. Självklart måste vi alla få in pengar, och du kan verkligen känna dig glad som lyckas med det och dessutom kan glädja och inspirera så många, är ett nöje att läsa din blogg och höra er podd💗

 5. Heja dig Jannice!
  Du är bra och jag uppskattar att du delar med dig av din kunskap och det är klart att du ska ha betalt för det du gör. Det du gör med din blogg och din och Katarinas podd känns verkligen seriöst. Att ni bjuder på er själva och en hel del skratt i podden känns bra tycker jag. Bra jobbat säger jag och lycka till framöver!
  Kerstin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..