ANNONS

Ny energi till sovrummet!

/

Ge sovrummet ny energi.

49b27cc2cb7804feca344a10144d5391

Först och främst. Vad roligt att ni ställt så många frågor. Jag kommer dela upp svaren lite under en veckas tid. Men idag tänkte jag vi skulle dela med mig av tips kring sovrummet. Våren är antågande och det är dags att ge detta rum lite ny energi.

Efter hallen är det sovrummet som bör prioriteras. Jag har märkt under min tid som inredare och Feng Shui konsult att många föräldrar hyser in sig i det minsta rummet för att ge plats åt barnen, men faktum är att föräldrarna ska ha det bästa rummet. Man tänker som med syrgasmasken på flygplanet. Se till att skapa en rofylld och avkopplande tillvaro för dig själv först, så att du har kraft och energi till att vara en bra mamma och pappa.

Vårt sovrum ska symbolisera vila och kärlek och ska därför inte inredas i för starka färger. Försök att placera rummet i hemmet där det är lugnast. När jag inreder tycker jag det är bra om man kan dela in huset i en aktiv del och en lugnare del. Förslagsvis känns övervåningen som det bästa alternativet där inga människor kan gå förbi utanför fönstret, samt att det är skönt att ha en privat del i huset när man har besök av vänner och familj.

Färger som kan vara lämpliga i ett sovrum är de som ligger nära vår natur, ljusa rogivande toner som blått, grått, grönt, men också jordnära färger, i brunt och beige. Undvika starka kulörer som gult, orange och rött eftersom att de är för intensiva och gör det svårare för oss att koppla av. Däremot kan detaljer i rött/cerise eller rosa förstärka passionen och det vill man ju såklart ha i ett sovrum.

När man inreder sovrum är det viktigt att tänka på kraftpositionen. Med det menas att man ska ha trygghet och stöd i ryggen (mot en vägg) och fri sikt framåt, över dörr och fönster. Ni vet den där känslan av att ha koll på vad som händer. Detta är något som ligger långt tillbaka i våra kroppar (närmare bestämt sedan tiden i grottorna, där vi var tvungna att vara beredda på att försvara oss mot faror).

Att även använda sig av en hel sänggavel för att binda samman varandras sidor är att föredra. Man rekommenderar också att man förstärker tvåsamheten i sovrummet (t ex två likadana nattduksbord, lampor, kuddar) och tavlor med sensuella motiv i sovrummet är bra för sexlivet. Andra saker som ger en positiv effekt är doftljus, dämpad belysning och bröllopsfoton.

Orkidé är den blomman som avger syre och därför passar fint in i ett sovrum.

…………………

3 snabba tips för ny vårenergi!

• Öppna alla fönster och vädra.
• Bädda rent med vita krispiga lakan.
• En blombukett/kvist på nattduksbordet.

…………………

Imorgon fortsätter vi med vad du bör undvika i ett sovrum för att få en god natts sömn och en avkopplande atmosfär!

Kram Jannice

Bild: Artwood

3
92

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00