ANNONS

Så gör du vårfint i badrummet och sminkskåpet

/

 

Så gör du vårfint i badrummet och sminkskåpet

Tänkte tipsa om lite vårstädning i badrummet i helgen. Att ta tag i badrumskåpet kan bli lika intressant som när man rensar skafferiet. Här kan man hitta krämer och rouge från tidigt 90-tal, haha skämt å sido! Dags att sätta igång och rensa mina vänner. Här säger jag bara, var hård!! Släng ut allt som är gammalt, ofräscht och ha hellre 2 färre ögonskuggor, än några i skåpet som samlat på sig bakterier under åren och som du ändå inte använder.

Vissa av oss har möjlighet till lådor, då är ju de här insatserna på det stora varuhuset och andra välkända varuhus helt förträffligt! Vilken ordning och reda!

Dela upp skåpet i rengöringsprodukter för ansiktet. Här sätter jag dem själv i ordning så det är enkelt på morgon och kväll att börja med rengöring, ansiktsvatten, serum, natt eller dagkräm exempelvis. Kroppsprodukter på en hylla. Hårprodukter för sig och sminkprodukter på en egen hylla. Passa på att tvätta makeup penslarna när du ändå är i farten, finns särskilda produkter för detta, annars går Yes diskmedel bra och löser både fett och dödar bakterier. Se till och investera i penslar med riktigt hår, alltså inga konstgjorda material. Väl värt sina pengar, jag garanterar!

Locktänger och stora sprayburkar, hårspolar och annat som tar plats, har jag förvarat i en vacker korg på golvet. När dina vackra doftljus gjort sitt, spara förpackningen och använd till sminkpenslar, bomullspads och topsar. Blir fint och ordningssamt på samma gång.

Öppen förvaring kräver små korgar, vackra burkar och annat för att intrycket ska bli lugnt och harmoniskt. Eller varför inte samla dina favoritprodukter på ett vackert fat?

Har du inget badrumsskåp kan det vara ett bra alternativ att köpa öppna hyllplan som går att möblera med, men då är det också viktigt att hålla ordning och jobba med stilleben för att det ska kännas inbjudande.

För er som har barn, Låt dem ha en hylla med sina prylar, och förvaring till leksakerna i badet har jag i stängda vackra korgar som ger ett lugn till badrummet när de inte används. En liten förvaring på handfatet till smycken som ringar, klocka och örhängen när du ska hoppa in i duschen är perfekt under tiden (annars bör man inte ha smycken i badrummet).

När du ändå är igång rensar du schampooflaskorna och duschkrämerna. Att investera i fina flaskor och hälla över produkterna i är förstås ett enkelt sätt att skapa enhetlighet och fint i duschutrymmet. Har du duschdraperi? Släng det i tvätten, eller kanske är det dags att investera i ett nytt?

Vill du ha en mer lyxig känsla är mitt bästa tips att sätta upp ett genomskinligt draperi på insidan mot duschen och ett vackert tyg på utsidan mot rummet.

Själv har jag varit hård. Mycket har kastats! Sedan har jag har valt ut ett make up kit till vardags och en till kvällsmakeup. Att ha en massa val stressar bara mig, gillar och sminka mig med det jag vet är bäst för mig och mina färger och som lyfter mig, mer än exprimenterar och vara trendlig och rolig.  Jag har några bodylotions som är lite lättare på sommarhalvåret och en lite fetare på vintern. Sedan köper jag små burkar och fyller på av mina originalflaskor i badrummet när jag ska ut och resa. Enkelt och tar inte stor plats i necessären.

Glöm inte att byta ut tandborstar, rengör tandborstglasen och tvätta hårborstarna! Och UNDVIK att ha tandborstar i ett glas synligt! Begriper inte detta fenomen. Känns ohygeniskt och ofräscht och så otrevlig syn att mötas av varje morgon, så in med dem i ett skåp, eller som här i smart förvaring på insidan av skåpet (så att hela familjen kommer åt dem så klart). Ovanstående tips var väl himla smart?

Så där mina vänner. Nu har ni att göra i helgen, hehe! Ni kan tro det blir skönt att komma in i badrummet på måndag morgon och få en överskådlig blick över pryttlarna och jag kan garantera att det är sååå mycket roligare att göra morgonrutinerna (glöm då inte att skänka mig en tacksamhetstanke i denna stund, skratt). Kanske du längst inne i skåpet hittar ett helt oanvänt läppstift som gör hela våren roligare?!

Kram,
Jannice

Bilderna är från: Homedecort, Ikea och Pinterest

36
226

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00