ANNONS

8 saker som skapar välbefinnande – forskning möter Feng Shui

/

8 saker som skapar lycka – forskning möter Feng Shui

simplicity sovrum sturen and folke bedlinen

Måndag morgon och lika vårligt som det var igår, lika regnigt och ruggigt är det idag. Men vad gör väl det, snart börjar sommartid och april är snart här! Det går åt rätt håll!

Lycka är högst individuellt men som den österländska läran Feng Shui alltid förespråkat finns det saker som skapar extra energi till ett hem. Nu finns det även forskningsresultat som säger detsamma! Häng med!

8 saker i ditt hem som alla påverkar ditt välmående och lycka. 

1. Böcker
En härlig boksamling gör livet berikat, inger lugn och chans till avkoppling.

boktips simplicity

2. Doftljus
Ljuset i sig gör att vi lättare kopplar av och doften väcker minnen och känslor.

3. Färska blommor
Som jag sagt tidigare. Inget ger sådana energier till ett rum som en bukett med blommor. Så här års, frossa! De är gratis i naturen…

4. Fotovägg
Bilder på nära och kära omkring dig påminner dig om ett rikt liv med fina människor runt omkring dig. En bra plats för fotovägg är exempelvis i hallen.

5. Ljust och luftigt
Att ta hand om det naturliga ljuset gör oss gott ända in i själen. Se till att ta hand om ljuset på bästa sätt. Behöver du ljus i ett rum, välj skira gardiner. Har du för mycket ljus som gör det kalt och kallt, jobba med textiler på väggar och golv.
6. Gult och grönt
Dessa färger gör dig positiv och glad. Den gröna färgen gör det också lättare att koppla av. Tänk på att den gula färgen vibrerar på hög frekvens och därmed har lättare för att stressa oss (så undvik den i rum där du vill koppla av), men glad och positiv gör den oss.

7. Djur
Att ha ett husdjur att ge kärlek och få kärlek av skapar skön känsla i ett hus. Det tillhör eldelementet och skapar en värme som är svår att ersätta.

8. Ordning och reda
Att ha ordning omkring sig kan minska stress upp till 25%. Därför är det av stor vikt att ta tag i sin förvaring där hemma. Rensa ut och omge dig bara med saker du tycker om. Lufta upp och skapa överblick. Och har du möjlighet, använd dig av så mycket dold förvaring som möjligt.

Det var några tips där forskning, Feng Shui och det sunda förnuftet möter varandra!

Nu blir det till att bli vårfin hos Larsson Lange!

Kram på er,
Jannice

Tipstack: Metro Mode
Bilder: Jannice Wistrand, Add 
Simplicity

.

..

.

20
186

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00