Tips för trångbodda, eller för svårmöblerat sovrum

Sovrummet

IMG_3378

I Feng Shui vill man skapa kraftposition i sovrummet. Med det menas uppsikt över rummets fönster och dörrar med stöd i ryggen i form av en vägg. Detta är något som vi har i oss sedan långt tillbaka. Vi vill känna en känsla av kontroll och trygghet för eventuella hot.

Ibland går det av olika skäl inte att uppnå. Kanske finns inte platsen möblera sängen åt ett visst håll. Ett tips är då att göra som ovan. Att hänga gardiner, på tvåskenor. En tjock mörkläggningsgardin och en tunnare sirliga som släpper in ljuset. Genom att bygga en extra ”vägg” att möblera mot, skapas en lugnare känsla i rummet och minskar energierna som annars kan uppstå när man har huvudet direkt mot ett fönster.

IMG_3379

De ljusa gardinerna gör också att ljuset släpps in, samtidigt som det ger en ombonad känsla. En rejäl sänggavel till skapar en skön pampighet till rummet och ökar tryggheten ytterligare.

Bästa tipset! Hotellyx på ett nafs genom två gardinstänger!

Kram Jannice

Bilder: Livingmarch.com

.

.

 

LOADING..