Dags att vårrensa – mina bästa tips!

Vårrensa hemmet!

Måndag morgon och efter en härlig solig helg är det påskvecka. Är du kanske ledig och sugen på att få lite ordning där hemma? Ja man får också bara koppla av. Men att ta en timma till att rensa lite, ger inte bara ett strukturerat hem utan också ro för själen.

Här har du mina bästa tips om du är sugen på att sätta igång och vårrensa i påsk!

Börja smått

Ofta är felet att vi drar igång värsta stora rensningen på en gång. När allt ligger ute i ett kaos, ska det lagas mat, sen ska något barn på en aktivitet osv. Börja med en låda i köket. När den är klar får du ytterligare energi osv. Alltså börja i liten skala. Har du svårt att ändå komma igång? Sätt äggklockan på 10 minuter. Tävla mot dig själv och var effektiv.

Hur kan vi få energi genom att rensa?

Det vi väl alla hur positiv och nöjd man känner sig när man varit på soptippen och slängt och sorterat saker. Allt omkring oss har olika energier. Högar, skafferi, fulla vindsutrymmen och källare skapar stagnerade energier som känns tryckande och påfrestande i våra själar. Genom att städa våra hem, rensa upp frigörs dessa energier och blir till positiva vibrerande lyckopiller. Tänk bara på känslan när ni dammsugit, dammat, öppnat alla fönster och fått in frisk luft och slutligen satt en blombukett på bordet. Vilka energier har inte ditt hem fått då!?!

Energy flows where chi goes!

Kram Jannice

Bild: Jannice Wistrand, Add Simplicity 

.

.

 

 

 1. skriver:

  ˼װ޹˾ڴݺ˹ܵģʽӪʽ

 2. Anna skriver:

  Men jaaaaa! Tänk vad jag håller med. Om jag vara kunde få familjen med på det tåget haha!!!
  Jag kan inte tänka mig nåt värre än att bo i ett rörigt hem, för mig hänger det absolut ihop – mitt intresse för inredning- att hålla rent och snyggt omkring mig- och att inte ha miljooooner grejjer…tänk så ofta det kommenteras (läs kritiseras) runt mitt slängande (skänker fö. det mesta). Älskar att rensa röja och plocka :)))
  Kram!

 3. Emmy skriver:

  Sen jag började läsa din blogg har rensandet blivit lite av en sport för mig! Jag älskar energin jag skapar! Från att vårt hus varit som ett museum med massa prylar och tunga energier (bla pga att vi ärvde 4 dödsbon under fem år) är huset idag VÅRT! Våra prylar – de vi älskar och använder- och sköna energier! Har aldrig trivts så bra som här hemma just nu 🙂

 4. Linda skriver:

  Hej! Hittade ett inlägg från 2014 där du skrev om din nya färg i grålila. Det är väl den du har på bilden ovan? Du hade länkat men länk funkade inte.
  Finns färgen kvar och vad heter den?
  Är den fortfarande inne?
  Funderar på en fondvägg i vardagsrummet i den färgen.
  För övrigt har jag två antracitgrå soffor, grå gardiner, brunrosa/smutsrosa mattor. Ljusgrått golv. Hade tänkt mörkgrå fondvägg men har en mörkgrå sidebord och hade det inte då varit fint med grålila vägg?

  1. Bry dig inte om , ifall den är inne eller inte. Härligt är väl att omge sig med det man tycker om. Dock tipsar jag mer om Refelctions by Add Simplicity som är sidenmatt och snyggare i ytan. kram jannice

 5. C skriver:

  Det här behövde jag i dag!
  Kaffekokaren är igång, mjukiskläderna är på och regnet öser ner utanför. Perfekt rensningsdag!
  En fråga bara: Vad gör barnen när du rensar längre tid än några minuter? Jag kämpar med att låta dem sysselsätta sig själva, vilket såklart funkar en stund, men sen är det ”mamma, mamma” och energin tar slut.
  Tack för grym blogg! Gillar alla praktiska tips!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..