Möblera om efter årstid, och få en ny känsla i ditt hem

Möblera om och få en ny känsla i ditt hem.

vardagsrum-soffor-allrum-mo%cc%88blering

Att möblera om är ett effektfull sätt att förändra i ditt hem utan att det behöver kosta en endaste krona. Genom att tänka möblering efter årstid blir det lite lättare. Så det handlar inte bara om materialen och färgerna i hemmet, utan även åt vilket håll tittar våra möbler och vi. Häng med!

Jag tänkte idag visa er skillnaden genom några gamla bilder från vårt hem (då jag är i Stockholm och inte kan ta några uppdaterade bilder på hur det ser ut just idag).

En vintermöblering skulle kunna vara på det här viset (se nedan) Att placera sofforna mitt emot varandra med fokus mot en varm brinnande kamin.

vardagsrum-mo%cc%88blering

Vintermöblering

vinter-furniture

Sommarmöblering

Och här ser ni hur en sommarmöblering skulle kunna se ut. Där våra soffor placeras som i ett L med utsikt över trädgården och havet. Tricket är också att våga möblera mitt i rummet. Då har du stora möjligheter att förändra, utan att behöva ta hänsyn till väggar och fönster.

sommar-furniture

allrum-bla%cc%8a-toner-chamois

Så dagens Feng Shui tips!

Tänk på vad du och din familj behöver just nu i denna varma årstid, och möblera dina befintliga möbler efter det. Det behöver inte vara en trädgård, det kan vara stora vackra fönster som visar grönskan och en blå himmel. Och om vintern, istället för att sitta och titta ut mot ett kallt hav eller en vissen trädgård, väljer vi en vacker kamin med värmande eld eller en sidobord med tända ljus. När vårens grönska  är åter i vår trädgård (NU!!!!!), är äppelträden, sjön, skogen, havet i fokus igen.

Fin torsdag till er alla! Idag ska jag träffa hotellet här i Stockholm igen, tillsammans med Per och Mathias på Monlux för sista check inför nästa veckas målning, inredning och styling.

Häng med på Instastories…

Kramar Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

,

,

 1. Åååh vad jag önskar att jag kunde möblera så!
  Vi har har kök o v-rum i ett i ett långsmalt rum med mycket fönster och en stor soffa med sjäslong. Nu har vi soffan mitt i rummet vänd inåt med ryggen mot fönsterna (o utsikten). En stor tv (med betonat stor 😅🙈) mitt emot soffan. Nu hade jag gärna bytt olats o haft soffan där vi har tvn nu vänd så vi ser ut genom fönsterna. Men tvn ställer till det.. 🙈
  När vi köper hus så ska vi minsann ha ett tv-rum o ett v-rum så jag kan möblera precis som du gjort! 😍

 2. Sandra skriver:

  Som alltid praktiskt och konkret, det gör det så lätt att ändra intryck och känsla.
  Vi har ett L-format jättestort vardagsrum så det känns så svårt att få till det där ”överblivna” hörnet, hur jag än gör känns det tokigt och lite ensamt.

  Hörde er podd där ni pratade om baguan och jag har lusläst verkligen och ska försöka mig på lite anpassningar hemma, det jag dock saknar och inte kunnat finna är praktiska tillämpningar i hemmet med inredningen så det skulle vara en ynnest att få ta del av hur du använt baguan i praktiken hemma hos dig…hur gör man med kärleken i tvättstugan exempelvis.

  Stort lycka till med ert stockholmsprojekt!

 3. Så snyggt!😍 Håller på för fullt att mäta och planera vårat vardagsrum dom fått sig ett lyft med ny färg på väggarna och nya möbler.
  Vet du måtten på ditt vardagsrum? Har så svårt att tänka vad som får plats. Och måste allt vara centrerat mot väggen med Tv:n mot soffan? Har än så länge köpt två större vitrinskåp och en tv-bänk som vi ska ha mellan vitrinskåpen.

 4. emmeli skriver:

  hejsan, älskar ert soffbord vart kommer de ifrån?

 5. Carina skriver:

  Så smart tanke, att variera möblering efter årstiden! Jag har köpt fejkkamin (i budgetklass) och sitter nu i soffan och myser. 🙂 Tusen tack för tipset fina du!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..