I annonssamarbete med MIO

Inred ditt hem för sommar – 4 olika stilar

Inred ditt hem för sommar

32762

Visst är man bra sugen på att lätta upp inredningen på hemmet så här års. I samarbete med Mio och deras fina vårsortiment har jag skapat moodboards och tips för att du enkelt ska kunna få till den där sommarkänsla i din inredning oavsett var du befinner dig. I villan, sommarstugan på landet, i lägenheten eller vid kusten.
Först börjar vi med en förklaring på varför vi ofta vill lätta upp våra inredningar när solen börjar komma. Enligt Feng Shuin är vi ute efter att alltid kompensera i våra liv. När det blir kalt och kallt ute, vill vi sätta raggsockor på hemmet. Vi tar in värmande plädar, varma kulörer, tänder ljus och brasa. Men så här års, då börjar värmen komma ute och så även ljuset, vilket gör att vi gärna kompenserar det genom att lätta upp våra hem. Klä av hemmets tjocktröjor. Ta på vita skira blusar (gardiner), gå barfota (lätta upp med tunnare mattor), skirhet, svalkande toner och lätta pasteller. Allt som skapar en lugn inbjudande somrig känsla.
39723

3 enkla tips som ger sommarkänsla i ditt hem:

Växter

Välj krispigt gröna växter, pelargonier och skira ljusa buketter. Växtligheten har förmågan att påminna oss om naturen, renar luften i våra hem och det finns forskning som visar att inte bara vår inomhusmiljö utan även vi människor mår bättre med grönska i våra hem.

Byt mörka kulörer mot ljusa

Ta bort den mörkaste kudden i soffan och ersätt den med en ljus. Det behöver inte vara svårt att förnya ditt hem. Genom små enkla medel som att byta en kulör på ett påslakan, ett överkast, en kudde eller gardin får hemmet en ny känsla.

Lätta material

Att inreda med material som känns lätta gör också att vi får en sval inredning som passar oss så här års. Byt ut fårskinns pläden till en lättare i linne. De tunga sammetsgardinerna till tunna skira i bomull. Tänk också på att glas och fjäderlätta material upplev mindre tunga och skapar ljus till våra inredningar.
Nedan har jag gjort 4 moodboards med passande inredningstips för såväl villan, sommarstugan på landet, lägenheten och huset vid vattnet.

Villan

Skärmavbild 2019-04-11 kl. 01.11.37

Bor du i villa tänk på att njuta extra av din trädgård. Ta in små blomster och frossa i det som naturen och din trädgård har att ge. Tänk också på att välja kuddar etc som både passar ute på terrassen och i soffan, då blir det enkelt att hålla en snygg harmoni.
Det är här vi lever året om, så vi vill kunna njuta såväl morgon, middag och kväll. Det ska kännas trivsamt i åskoväder, sommarregn och soliga dagar, så se till att få ihop helheten. Möblera gärna om, varför inte vända soffan ut mot den vackra trädgården så här års och lägg lite extra tid på sovrummet för långa sovmornar. Viktig är att det man väljer i hemmet för att lätta upp sommarmånaderna,  att det faktiskt också ska fungera resterande del av året. Så att man med olika kombinationer kan få sin inredning att kännas höst och vinter genom små förändringar. Känns hållbart och genomtänkt.
Inköpsställe:
Fiolfikus
Spegel Engla
Vita krispiga lakan Rockport
Velvet gardin, pistage
Diana puff
Kiwi stol i pistage, finns i en mängd kulörer
Rund kruka på ben
Fjäderlätt taklampa EOS
Matta, Diamond

Sommarstugan på landet

Skärmavbild 2019-04-11 kl. 01.11.52

Här ska enkelhet genomsyra inredningen. En hållbar inredning som inte behövs uppdateras och förnyas för mycket. Välj en basfärg, bra förvaring med vackra korgar som döljer saker du inte vill ha framme. Satsa på hållbara växter som pelegornier, som också ger den där lantliga känslan till inredningen. Jobba gärna med ljusa pasteller. Håll samma ton och blanda friskt mellan färgerna för ett lekfullt intryck, eller satsa på en för en mer sober känsla.
Låt textilierna tala och bli dekorativa i sig, så behöver du inte pynta så mycket med stilleben och dekorationer.
Inköpsställe:
Tårtfat
Calgary 3-sistsoffa
Sunnan gardinlängd med linnekänsla
Trasmatta Tylösand
George påslakan
Stol Sundborn
Förvaringskorg Delhi
Vivi kuddfodral
Kruka, Choice

Storstadslägenheten

Skärmavbild 2019-04-26 kl. 14.16.20

Lägenheten i city, är kanske oftast mer inredd för våra vintermånader. Låt oss säga att vi har en soffa i en varm härlig färg. Då är trixet att jobba med att lätta upp övrig inredning. Byt exempelvis ut mattan mot en ljusare ton. I lägenheter har vi ofta en rejäl avsaknad av naturen. Därför är det också av stor vikt att ta in grönskan i ditt hem. Låt köksbänken få blomma med odlingar, örter. Varför inte placera ett blombord och göra din egna kolonilott i hemmet. Låt vardagsrummet fyllas av härlig växtlighet på såväl tyger som i mönster på porslin i köket.

Inköpsställe:
Bricka Fayette
Deco tablett 2-pack
Soffa Ringo
Palm krukväxt
Förvaringskorg Ture
Taklampa Clifton
Skåp Cooper Harlekin
Viscose matta Rosario
Velvet kuddfodral

Kustnära

Skärmavbild 2019-04-11 kl. 01.12.31

Att återuppta husets plats i sin inredningen är nästan ett måste för att ett hem ska kännas bra. Det är ett lyckosamt sätt att binda samman allt och skapa en helhet. Bor man vid havet är det lätt att smittas av de marina inslagen i sin inredning. Att jobba med blå toner ger den där svala somriga känslan, tillsammans med jordiga korgar, mörka träslag blir det en fin kontrast och balans. Den här är den stilen som det i undersökningar visat sig vi svenskar gillar allra mest. Och det är just något i den där pålitliga trygga blå färgen, i kombination med den ombonade känslan i stilen som gör att vi känner oss hemma.
Inköpsställe:
Överkast i blå sammet, Velvet.
Soffa Oxford Deluxe
Matta Halden, finns i olika strl och i blå och grå.
Bordslampa Panama
Hortensia
Örngott och påslakan Versailles
Ljuslykta i form av korall
Soffbord Kansas
Korg Hanoi
••••••••••••••••••••••••••••••••
4 stilar som alla ger en känsla av sommar i ditt hem! Allt finns hos  Mio och nu är jag nyfiken på vilken stil du gått på i sommar? Är du den ljusa med grönska? Eller gillar du pasteller och det lantliga? Influeras du kanske av palmer, växtlighet och mönster? Eller är du den klassiska blåvita som dras till vatten och känslan av Hamptons?
Själv önskar jag att jag hade haft 4 olika hus, där jag kunde få gå ”all in” på alla stilar. Det är ju faktiskt det bästa med mitt jobb, att jag får ta ut svängarna och inreda åt människor, där harmoni och välbefinnande är det centrala, oavsett olika stilar!
Ha en fin dag!
Kram,
Jannice
Pressbilder: Mio
Moodboards, Jannice Wistrand, Add Simplicity
.
.

 1. Vilken inspiration! 😍 Önskar också att jag hade 4 hus så jag fick gå all in på alla stilarna!! 😍👌 Älskar verkligen att jobba med olika stilar och önskar att jag någon gång får möjlighet att frossa precis som du! ❤🙏 Vilken gåva att få jobba med det man älskar! Men än så länge har jag ”bara” min underbara lägenhet som ligger i stan (Malmö dockan) vid havet i en marina. Jag har ljusa krispiga basfärger i vitt, beige o grått med naturmaterial som linne o ull, någon liten detalj i skinn o ljusa trädetaljer i ek. Accenfärgen i vardagsrummet är i en ljus pudrig rosa. I sovrummet är vitt o grått basfärgerna med senapsgult o lejongult som accentfärg och ljusa pudrigt rosa inslag samt någon enstaka liten trädetalj.
  Kanske dags att ta in mer grönska och lite blåa toner i vardagsrummet? Tror jag får ta lite inspiration från varje stil! 😅🤗😍😁 Vad tycker du? Det här blev ett långt inlägg! 😍🙈 Oavsett så tack för att du inspirerar! Älskar att läsa din blogg och att följa dig! ❤ kram

  1. Tack för fina ord. det värmer! Absolut.. lite blått och växter låter som en god idé!!

   KRam

 2. Tack för bra tips. Så lärorikt detta med årstider och Feng shui🌸

 3. Sara skriver:

  Vilket jättefint och användbart inlägg! Tack!
  Nu fick jag hjälp med färgvalet på våra kuddar i uterummet!
  Jag har en fråga som jag inte vet om du har möjlighet att svara på här, men jag chansar. (Jag har alltid oturen att missa dina frågestunder…)Vårt kök är i stort sett HELT ”ekfärgat”. Köksluckorna har eklaminat, golvet är ekparkett, köksbänk, matbord och stolar – japp, ek där med. Till råga på allt är kaklet svart (matt). Inte lätt att kombinera dessa färger med annat! Vi vill inte göra om eller byta ut mer än nödvändigt ur ett hållbarhetsperspektiv. Har du tips om hur vi kan göra? Golvet är ju som det är. Måla om luckorna? Vilken färg? Byta ut matbordet? Måla kaklet? Matta på golvet? Ny köksbänk?
  Förstår om du inte hinner med svar, men jag chansar.
  Tack för en fantastisk blogg och för er härliga podd som jag aldrig missar!
  Vänliga hälsningar Sara

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..